Het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen

Heb je net een nieuwe tuinset besteld en wil je deze aan, het begin en aan het eind van het seizoen, weer spik en span hebben? Lees dan even verder, in deze blog leggen we alles uit over het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen met de producten van Golden Care. Want dit kost wat tijd, maar geeft wel jarenlang plezier. En wanneer je het bijhoudt, is het een kleine moeite!

Bekijk hier het volledige assortiment een schoonmaak- en onderhoudsmiddelen van Golden Care.

 

Het schoonmaken van teakhouten tuinmeubelen

Tuinmeubelen van teakhout maak je het beste schoon met Teak Cleaner van Golden Care. De Teak Cleaner is handig te gebruiken met de bijgeleverde spons. Om te beginnen maak je het meubel nat en zorg je ervoor dat de ondergrond en eventuele planten niet in aanraking komen met het schoonmaakmiddel. Draag ook altijd handschoenen bij het schoonmaken van je tuinmeubelen.

Verdeel de Teak Cleaner over het meubel en laat het even intrekken. Vervolgens schrob je met de spons het vuil los. Lukt dit niet, gebruik dan een borstel. Een voordeel van de Teak Cleaner is dat het de algen dood waardoor deze minder snel terug komen. Je teakhouten tuinmeubelen worden mooi egaal grijs.

 

De kleur behouden van je tuinset

De teakhouten tuinmeubelen in ons assortiment zijn onbehandeld. Wanneer je wenst, kun je je teakhouten tuintafel of tuinstoel alsnog behandelen. Zo kun je ervoor kiezen om je teakhouten tuintafel, tuinstoel of teakhouten loungemeubels te behandelen met Teak Protector. De Teak Protector zorgt ervoor dat je tuinmeubel niet vergrijst en zijn mooie bruine kleur behoudt.

Het gebruik van de Teak Protector is zeer eenvoudig. Belangrijk is dat je nieuwe teakhouten tuinmeubel minimaal 1 week buiten heeft gestaan. De rede hiervoor is dat het vettige van het hout er dan vanaf is.
Wanneer je de teakhouten tuintafel of een ander meubelstuk gaat behandelen, is het belangrijk dat de ondergrond bedekt is en dat je handschoenen gebruikt. Lees ook goed de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de fles. Je teakhouten tuinmeubel kun je nu eenvoudig behandelen met het bijgeleverde doek. Je wrijft het gewenste tuinmeubel in en doe dit, nadat de eerste laag is opgedroogd, een tweede keer.

Een groot voordeel vergeleken met teakolie is dat je de Teak Protector maar 1 keer per jaar hoeft te gebruiken.

 

Je teakhouten tuinmeubelen grijs laten worden

Wil je je teakhouten tuinmeubel toch beschermen en grijs laten worden?
Dan raden we Teak Shield aan. Deze bijna blanke beschermlaag zorgt ervoor dat er niets in het hout kan trekken. Zelfs olijfolie niet. Het gebruik van Teak Shield is hetzelfde als de Teak Protector. Zorg als eerste dat het meubel schoon is gemaakt met teak cleaner en droog is geworden. Daarna brengt u Teak Shield aan met het bijgeleverde doek. Wanneer de eerste laag opgedroogd is, brengt u een tweede laag aan.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld je teakhouten tuintafel eerst met protector te behandelen en daarna met Teak Shield. Echter moet je dit wel vaker dan één keer per jaar doen, omdat de werking iets afneemt.