Uw net nieuwe tuinset is besteld, maar hoe is deze te onderhouden en schoon te maken?

Het onderhoud van uw teakhouten tuinmeubelen

Het onderhouden van teakhouten tuinmeubelen kost wat tijd, maar wanneer u het bijhoudt is het een kleine moeite.

Tuinmeubelen van teakhout maak je het beste schoon met Teak Cleaner van Golden Care. Bekijk hier het volledige assortiment een schoonmaak- en onderhoudsmiddelen van Golden Care. De Teak Cleaner is handig te gebruiken met de bijgeleverde spons. Om te beginnen maakt u het meubel nat en zorgt u ervoor dat de ondergrond en eventuele planten niet in aanraking komen met het schoonmaakmiddel. Draag ook altijd handschoenen bij het schoonmaken van uw meubelen.

Verdeel de Teak Cleaner over het meubel en laat het even intrekken. Vervolgens schrobt u met de spons het vuil los. Lukt dit niet, gebruik dan een borstel. Een voordeel van de Teak Cleaner is dat het de algen dood waardoor deze minder snel terug komen. Uw teakhouten tuinmeubelen worden mooi egaal grijs.

 

 

RB-1PqJc7OU

 

De schoonmaak van teakhouten tuinmeubelen

De teakhouten tuinmeubelen in ons assortiment zijn onbehandeld. Wanneer u wenst kunt u, uw teakhouten tuintafel of tuinstoel nog behandelen. Zo kunt u ervoor kiezen om uw teakhouten tuintafel, tuinstoel of teakhouten loungemeubels te behandelen met Teak Protector. De Teak Protector zorgt ervoor dat uw tuinmeubel niet vergrijst en zijn mooie bruine kleur behoudt.

Het gebruik van de Teak Protector is zeer eenvoudig. Belangrijk is dat uw nieuwe teakhouten tuinmeubel minimaal 1 week buiten heeft gestaan. De rede hiervoor is dat het vettige van het hout er dan vanaf is.
Wanneer u de teakhouten tuintafel of een ander meubelstuk gaat behandelen, is het belangrijk dat de ondergrond bedekt is en dat u handschoenen gebruikt. Lees ook aandachtig de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de fles. Uw teakhouten tuinmeubel kunt u nu eenvoudig behandelen met het bijgeleverde doek. U wrijft het gewenste tuinmeubel in en doe dit, nadat de eerste laag is opgedroogd, een tweede keer.

Een groot voordeel vergeleken met teakolie is dat u de Teak Protector maar 1 keer per jaar hoeft te gebruiken.

 

Uw teakhouten tuinmeubelen grijs laten worden

Wilt u uw teakhouten tuinmeubel toch beschermen en grijs laten worden?
Dan raden wij Teak Shield aan. Deze bijna blanke beschermlaag zorgt ervoor dat er niets in het hout kan trekken. Zelfs olijfolie niet. Het gebruik van Teak Shield is hetzelfde als de Teak Protector. Zorg als eerste dat het meubel schoon is gemaakt met teak cleaner en droog is geworden. Daarna brengt u Teak Shield aan met het bijgeleverde doek. Wanneer de eerste laag opgedroogd is, brengt u een tweede laag aan.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld uw teakhouten tuintafel eerst met protector te behandelen en daarna met Teak Shield. Echter moet u dit wel vaker dan één keer per jaar doen, omdat de werking iets afneemt.