Teak protector

Teak protector

€24,95
Op voorraad
Teak protector voorkomt vergrijzing. Uw teakhout is tevens ook beschermd tegen vervuiling en beschermd uw teak tegen de zon. Gemakkelijk aan te brengen met bijgeleverde doek
Teak protector
Teak protector €24,95
Dit product is te bekijken in onze showroom
1- 3 Werkdagen
Geen tijd om langs te komen? Wij geven advies op maat in een persoonlijke video. Youtube icon Vraag hier aan
Bekijk alle varianten

Wat is Teak Protector?


Golden Teak Protector is een moderne behandeling voor teak, het is gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. De behandeling beschermt uw teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke warme kleur van teak langer blijft behouden. Golden Teak beschermer laat uw teak niet zwart of grijs worden gedurende het gehele seizoen. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon.


Waarin onderscheidt Teak Protector zich van een normale teak-olie of teak sealer?


Bijna alle teak dat behandeld is met een normale teak-olie, wordt binnen 4 tot 8 weken grijs. Daarna dient het teak te worden gereinigd en opnieuw te worden geolied. Drie of vier behandelingen zijn vaak nodig om het teak te onderhouden gedurende één volledig seizoen, wat een tijdrovende bezigheid is. Golden Teak Protector is geen organisch product en werkt daardoor veel langer. Golden Teak beschermer brengt de natuurlijke kleur naar boven van schoon teak en behoudt deze honingbruine kleur voor een lange tijd. Vrijwel alle teak sealers bevatten bovendien ontvlambare en gevaarlijke oplosmiddelen die schadelijk zijn voor de mens en de omgeving. Binnenkort zal het in Europa waarschijnlijk verboden worden om dit type sealers met gevaarlijke oplosmiddelen samen met hout op te slaan en te transporteren, als gevolg van het voor de hand liggende brandgevaar. Aangezien Golden Teak Protector 100% op waterbasis is, is het vanzelfsprekend niet brandbaar en bovendien wel mens- en milieuvriendelijk.


Waarin onderscheidt Teak beschermer zich van vernis of verfcoatings?


Oppervlakte coatings, zoals een vernis, blijven niet oneindig goed. Water dringt op een gegeven moment door de coating heen, wat scheuren en afbladderen veroorzaakt. Coatings moeten vervolgens intensief worden geschuurd om ze te verwijderen, wat het onderhoud zwaar maakt. Bovendien zien tuinmeubelen met een glimmende coating op het hout er niet echt mooi en natuurlijk uit. Omdat Golden Teak Protector in de poriën van het hout dringt wordt het bijna onzichtbaar: behandeld en beschermd teak ziet er daardoor bijna net zo uit als nieuw en onbehandeld teak.


Hoe maakt Teak Protector mijn leven gemakkelijker?


Golden Teak Protector maakt het leven gemakkelijker, omdat het teakhouten tuinmeubelen goed onderhoudt, gemakkelijk is aan te brengen, en veel langer meegaat dan gewone teak-olie of teak sealers. Golden Teak Protector dringt diep in het hout in en droogt vervolgens heel snel. Daardoor blijft uw kleding schoon als u kort daarna op de teak meubels zit, dit in tegenstelling tot de olie-producten, die soms dagenlang na aanbrengen nog kunnen afgeven op uw kleding.


Hoe lang gaat Teak Protector mee?


Golden teak Protector gaat over het algemeen het gehele seizoen mee zonder dat het teak zwart of grijs wordt. Dit wordt echter beïnvloed door factoren zoals blootstelling aan zonlicht, vochtigheid, regen, de leeftijd van het teakhout, en enkele andere factoren.
Golden Teak Protector is op waterbasis. Betekent dit dat het product erg langzaam droogt?
Alhoewel Golden Teak Protector op waterbasis is, droogt het juist erg snel. Dit betekent dat de tuinmeubelen gebruikt kunnen worden binnen enkele uren na behandeling.


Heeft Teak Protector effect of bestrating en/of gras en planten?


Golden Teak Protector kan effect hebben op gras, planten en sommige soorten van bestrating. Wij raden daarom aan het werkgebied vooraf af te dekken met een stuk wegwerp-plastic.
Wat gebeurt er als ik een vaste was over met Protector behandeld teak smeer?
Als Golden Teak Protector volledig droog is, zal het niet reageren op een was op waterbasis. Alleen als er oplosmiddelen in die was zitten (bijv. aceton) kan er een lelijke, vlekkerige verkleuring ontstaan. Wij raden overigens aan om nooit was te gebruiken op teak wat buiten staat.


Ik begrijp dat Teak Protector bescherming geeft tegen verkleuring van teak, maar sluit het daarnaast het hout ook af en geeft het bescherming tegen vlekken van eten, water of bijvoorbeeld olijfolie?


Golden teak Protector sluit het hout af en geeft enige bescherming, maar niet een dusdanige bescherming dat op de lange termijn eten of olie het hout niet kunnen binnendringen. Dit type van bescherming vereist het gebruik van TeakShield.

 

Verandert Teak Protector de kleur van nieuw teak na behandeling?


In tegenstelling tot olie en sealers, verandert Golden Teak Protector nauwelijks de kleur van teak na behandeling. Teak-olie en/of sealers veranderen de kleur van teak naar een donkerbruine of roodachtige tint. Golden Teak Protector versterkt echter de originele honingkleur en geeft een mooi eindreseltaat.
Als u aanraadt bij het aanbrengen geen spuit of spons te gebruiken, wat is de beste manier om Teak Protector aan te brengen?
Wij raden aan een dunne laag aan te brengen met een stofvrije doek. Het gebruik van een spons of spuit zou kunnen resulteren in een te dikke laag, wat na verloop van tijd lichte scheurtjes of afbladderen kan veroorzaken.


Als ik Teak Protector heb gebruikt en het toch niet mooi vind, hoe verwijder ik het?


De beste manier om Golden Teak Protector volledig te verwijderen is het teakhout te schuren, wat nogal tijdrovend is. Wij raden daarom aan Golden Teak Protector altijd eerst op een klein stukje aan de onderzijde of op een poot van het tuinmeubel uit te proberen, zodat u kunt beoordelen of het aan uw verwachtingen beantwoordt.


Reageert Teak Protector op teak-olie en/of sealers?


Om Golden Teak Protector te kunnen gebruiken op met olie behandeld teakhout, dient het eerst te worden schoongemaakt met Golden Teak Cleaner. Golden Teak Protector mag nooit direct aangebracht worden op met olie behandeld teak, omdat dit samen met de olie een “reactie” kan veroorzaken. Dit kan resulteren in een lelijke, vlekkerige verkleuring.


Kan ik Teak Protector aanbrengen als er nog stof van het schuren op mijn teak zit?


Dat kan, maar het oppervlak zou een beetje ruw kunnen blijven, resulterend in een minder aantrekkelijk eindresultaat. Wij bevelen daarom aan het schuurstof te verwijderen met een droge spons, alvorens het teak te behandelen met Golden Teak Protector.


Waarom ontstaan er soms zwarte of donkergrijze vlekjes op teak?


De zwarte vlekjes op teak worden over het algemeen ten onrechte aangezien voor vuil dat in het hout is getrokken. Het zijn meestal schimmels en algen die groeien in het hout en zich voeden met vocht en teak-olie die wordt verwarmd door de zon. Golden Teak Cleaner kan alle schimmels en algen verwijderen die zich in het hout hebben ontwikkeld. Wordt hierna echter teak-olie gebruikt, dan is de kans echter groot dat het opnieuw zal gebeuren, omdat de schimmels en algen dan wederom voedsel hebben! Teak wordt grijs door de ultra-violet stralen van de zon. Dit proces kan worden vertraagd door het teak te behandelen met Golden Teak Protector, dat unieke UV-absorbeerders en reflectoren bevat.


Tast Teak Protector aluminium, messing of textilene onderdelen aan?


Golden Teak Protector tast aluminium, messing of textilene delen aan uw tuinmeubel niet aan. Om deze materialen schoon te houden, is het echter beter om contact met Teak Protector te vermijden. Als deze onderdelen in contact komen met Protector kunnen ze, als de Protector nog nat is, worden schoongemaakt met water.

Bekijk alle varianten
Alle meubelen gratis verzonden in NL
Gemonteerde levering
Grote centrale showroom in Naarden
Uit voorraad leverbaar
De grootste SUNS brandstore in NL
Persoonlijke adviesvideo's
Service met een glimlach! :)
Alle voorradige items binnen 5 werkdagen leverbaar
Alleen kwaliteitsmeubelen
Trendy, fris en vernieuwend
Persoonlijk advies
Telefoon 035-6952934 Bel ons
Chat Facebook Klik hier om met ons te chatten
E-mail info@deteakspecialist.nl Klik hier om ons te mailen
Whatsapp 0687965984 Stuur een berichtje via WhatsApp