• De mooiste tuinmeubelen voor u geselecteerd
  • SUNS Brandstore
  • Full- Service Delivery
  • 7 dagen in de week geopend
Golden Care Teak cleaner
Golden Care Teak cleaner Golden Care Teak cleaner

Teak cleaner

€19,95
Incl. btw
Op voorraad

De teak cleaner is een reiniger en kleurhersteller in 1. Geschikt voor teakhout en andere hardhoutsoorten.

Bekijk alle varianten
Merk: Golden Care
Levertijd: Binnen 1 week in huis
Aanwezig in onze showroom in Naarden:

Hoe maak ik teakhout schoon?

Om verweerd teakhout schoon te maken, maakt u eenvoudig gebruik van Golden Teak Cleaner, dat speciaal is ontwikkeld om schimmels en algen te doden binnen in het teakhout. Volg simpelweg de instructies op de fles en de kleur zal worden hersteld. Omdat het schoonmaken van teak enige tijd en moeite kost, raden wij aan om Golden Teak Protector of Patinizer te gebruiken voordat het verweren wederom begint.

Wat te doen als mijn teak ruw en verweerd is?

Ook als uw teak ruw en verweerd lijkt te zijn, bevat het genoeg natuurlijke olie om zichzelf te beschermen tegen verrotten. Simpel gezegd: ruw en verweerd teak is een cosmetisch probleem, geen onderhoudsprobleem. Als u een perfect glad oppervlak wilt, adviseren wij om uw teak met de hand licht op te schuren met zeer fijn schuurpapier. Machinaal schuren veroorzaakt extra hitte en kan daardoor zwarte vlekken veroorzaken op uw teak. Gebruik na het schuren een droge spons om het achtergebleven schuurstof goed te verwijderen.

Hoe reageert Golden Teak Cleaner op geolied of gesealed teakhout?

Golden Teak Cleaner verwijdert olie en/of vuil van het hout, en maakt het hout gelijkmatig bleekbruin. Het teak kan vervolgens worden behandeld met Golden Teak Protector of Patinizer, al naar gelang de kleur u wenst voor uw teak. Het is belangrijk dat Golden Teak Protector nooit direct op geolied teak wordt toegepast, omdat het een zeer matig eindresultaat zal opleveren.

Heeft Golden Teak Cleaner effect op bestrating en/of gras en planten?

Golden Teak Cleaner kan effect hebben op gras, planten en sommige soorten van bestrating. Wij raden daarom aan het werkgebied vooraf af te dekken met een stuk wegwerp-plastic.

Sommige merken verkopen twee producten om teak te reinigen; een teak cleaner en een teak brightener. Doet Golden Teak Cleaner hetzelfde?

Omdat Golden Teak Cleaner zowel reinigende als kleurherstellende bestanddelen bevat, kan het twee-stappen proces worden versimpeld naar één stap; u bespaart daardoor tijd en geld.

Wat te doen aan donkere (of zelfs zwarte) puntjes/vlekjes op sommige delen van het teak?

Zwarte vlekjes worden o.a. veroorzaakt door vocht in het hout dat zich ontwikkeld tot schimmels of algen. Deze kunnen worden verwijderd door de vlekjes te reinigen met Golden Teak Cleaner. Eventueel kunt u de vlekjes eerst met de hand schuren (fijn schuurpapier) en vervolgens schoongemaken met Teak Cleaner. Om herhaling te voorkomen, gebruikt u Golden Teak Protector na het reinigen.

Wat te doen als een gedeelte van het teak al grijs wordt na enkele maanden?

Product testen hebben aangetoond dat de behandeling van teak verschillende resultaten kan opleveren al naar gelang de weersomstandigheden en de leeftijd van teak. Golden Teak Protector presteerde aanzienlijk beter op teak van 60 jaar oud dan op teak van 25 jaar oud. Gelukkig, kan de warme honingkleur van teak gemakkelijk behouden worden door regelmatig dunne laagjes Golden Teak Protector aan te brengen. De conditie van het teak en de weersomstandigheid waaronder het teak wordt gebruikt zal bepalen hoe vaak de behandeling herhaald dient te worden. Het is belangrijk de Protector aan te brengen voordat het teak grijs wordt, omdat het voorkomen van vergrijzing minder werk is, dan het herstellen van grijs geworden teak met Cleaner. Golden Teak Protector moet al worden aangebracht zodra de teak meubelen beginnen te verbleken.

Afmetingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

De grootste collectie teak tuinmeubelen van Nederland

De teak cleaner is een reiniger en kleurhersteller in een. Het reinigt het teak grondig en diepgaand. Ook te gebruiken voor andere houtsoorten.

Adres Dutch Garden Amsterdamsestraatweg 7b 1411AW Naarden
Contact +31(0)35 6952934 info@dutchgarden.nl Whatsapp of SMS ons: 0687965984 Maandag t/m Zondag de hele dag geopend!
Click here to activate
Bekijk route