Wat zijn de verschillende kwaliteiten teakhout?

Teakhouten meubelen kan je maken van A, B of C kwaliteit. Wat vaak gebeurt is dat B/C kwaliteit wordt verkocht als A kwaliteit en met de prijs van A-kwaliteit. 
Met deze blog willen wij u informeren hoe dit zelf kan zien en kan onderscheiden.
A kwaliteit teakhout is de beste kwaliteit die gebruikt kan worden voor meubelen, hier zit geen spinthout in en is het meest duurzaam.

B/C kwaliteit zijn meubelen met veel spinthout (zie uitleg hieronder), vaak zijn deze gekleurd en/of chemicsch behandeld maar wel hetzelfde geprijsd als A- kwaliteit meubelen. Ook vlammen in het hout laat zien dat de kwaliteit beduidend minder is. Omdat A-kwaliteit vele maler duurder is en lastiger te verkrijgen wordt er te vaak B/C kwaliteit verkocht als A kwaliteit. 
B/C kwaliteit is minder duurzaam dan A kwaliteit. 
Hieronder een uitleg waar u op kunt letten wanneer u gaat vergelijken;

 

Wat is spinthout?

Spinthout is jong teakhout, wat vaak verkocht wordt als goede kwaliteit teakhout. Dit is het alleen niet. Wanneer u een plak van een boom voor u ziet. Is spinthout de buitenste rand. De kern en een aantal ringen daarbuiten is A-kwaliteit. Spinthout heeft als functie om de stam te voeden, dit is van nature zachter en zal ook sneller kapot gaan wanneer het in meubelen wordt verwerkt.

 

Hoe herken ik spinthout?

Spinthout herken je aan lichte, bijna witte stroken in het hout. Wanneer een tafel van B-C kwaliteit is herkent u het aan de vlam vorming in het hout. Het grootste probleem met aanbieders van teakhouten meubelen die veel spinthout verwerken is dat ze er veel teveel geld voor vragen, of het behandelen (kleur geven) om het spint te verdoezelen en als A-kwalieteit verkopen. 
Om deze reden hebben wij ons eigen merk Garden Teak helemaal onbehandeld gelaten, zo ziet u de kwaliteit.

Wij gebruiken voor onze eigen meubelen van het merk Garden Teak alleen A-kwaliteit teakhout. Al ons hout is onbehandeld om zo goed de kwaliteit te kunnen laten zien. U kunt er zelf voor kiezen om te behandelen (tegen vergrijzing) of helemaal niets mee doen.

  • Loungeset
  • Tuintafels
  • Suns tuinmeubelen
  • Apple Bee tuinmeubelen
  • Tuinmeubelen onderhouden
  • Tuinset
  • Teak tuinmeubelen