DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Wat zijn de verschillende kwaliteiten teakhout?

Wat zijn de verschillende kwaliteiten teakhout?

Teakhouten meubelen kun je maken van A, B of C kwaliteit. Wat vaak gebeurt, is dat B of C kwaliteit wordt verkocht als A kwaliteit en met de prijs van A kwaliteit. 
Met deze blog willen we je informeren hoe dit zelf kan zien en kan onderscheiden.
A kwaliteit teakhout is de beste kwaliteit die gebruikt kan worden voor meubelen, hier zit geen spinthout in en is het meest duurzaam.

B/C kwaliteit zijn meubelen met veel spinthout (zie uitleg hieronder), vaak zijn deze gekleurd en/of chemisch behandeld, maar wel hetzelfde geprijsd als A kwaliteit meubelen. Ook vlammen in het hout laat zien dat de kwaliteit aanzienlijk minder is. Omdat A kwaliteit vele maler duurder is en lastiger te verkrijgen wordt er te vaak B/C kwaliteit verkocht als A kwaliteit. 
B/C kwaliteit is minder duurzaam dan A kwaliteit. 

Wanneer je gaat kijken naar teakhouten meubelen is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van spinthout. Maar wat is spinthout eigenlijk? Hieronder lees je een korte uitleg hierover. Voor meer informatie word je doorverwezen naar de blog over spinthout

Hoe herken ik spinthout?

Spinthout herken je aan lichte, bijna witte stroken in het hout. Wanneer een tafel van B of C kwaliteit is herkent u het aan de vlam vorming in het hout. Het grootste probleem met aanbieders van teakhouten meubelen die veel spinthout verwerken is dat ze er veel teveel geld voor vragen, of het behandelen (kleur geven) om het spint te verdoezelen en als A kwaliteit verkopen. 

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.