Spinthout is het zachtere hout wat zich bevindt tussen de stam en het kernhout. Een veel voorkomend iets in teak tuinmeubelen is het gebruiken van chemische middelen, om zo het hout een donkere kleur te geven. Deze methode wordt vaak ook gebruikt, om zo het gebruik van spint hout te camoufleren. Dit is voor ons een rede om al onze meubelen onbehandeld te laten. Zo kunt u zien dat er geen spinthout in is verwerkt en kunt u zelf overwegen om het eventueel nog te behandelen (dit is namelijk niet noodzakelijk).

 

Wat doet spinthout met uw meubelen?

Omdat spinthout zachter is dan het kern gedeelte van de boomstam, gaat het bij regen en buiten gebruik sneller kapot. Wanneer spinthout in meubelen zit verwerkt, gaan de levensjaren van uw meubel omlaag. Wij raden u aan om hier altijd naar te vragen, helaas horen wij vaak dat de meubelen voor dezelfde prijs als A-kwaliteit teakhout worden verkocht. De rede dat er spinthout wordt gebruikt is dat er gemakkelijker aan te komen is en het veel goedkoper is dan goede kwaliteit teakhout.

 

Hoe herken ik spinthout?

Spinthout is te herkennen aan zeer lichte stroken in het hout, ook wanneer de meubelen chemisch zijn behandeld is dit vaak nog te zien, alleen lastiger.