TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING
Trees For AllFSCTrustmark
0
TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING

Wat is spinthout?

Wat is spinthout?

Spinthout is het zachtere hout wat zich bevindt tussen de stam en het kernhout. Helaas gebeurt het vaak dat teakhouten tuinmeubelen worden behandeld met chemische middelen. Zo krijgt het hout een extra donkere kleur. Deze methode wordt vaak gebruikt om het spinthout te camoufleren. Daardoor denk je waarschijnlijk een product met echt teakhout aan te schaffen en blijkt dit later niet zo te zijn.

 

Voorbeeld SpinthoutSpinthout voorbeeld

 

Dat is de reden dat we onze tuinmeubelen onbehandeld verkopen. Zo kunt u zien dat er geen spinthout in verwerkt is en kunt u zelf overwegen om het te behandelen.

 

Wat doet spinthout met uw meubelen?

Omdat spinthout zachter is dan het kern gedeelte van de boomstam, gaat het bij regen en buiten gebruik sneller kapot. Wanneer spinthout in meubelen zit verwerkt, gaan de levensjaren van uw meubel omlaag. We raden u aan om hier altijd naar te vragen, helaas horen we vaak dat de meubelen voor dezelfde prijs als A-kwaliteit teakhout worden verkocht. De reden dat er spinthout wordt gebruikt is dat er gemakkelijker aan te komen is en het veel goedkoper is dan echt kwaliteit teakhout.

 

Hoe herken ik spinthout?

Spinthout is te herkennen aan zeer lichte stroken in het hout, ook wanneer de meubelen chemisch zijn behandeld is dit vaak nog te zien, alleen lastiger.

 

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.