DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Betrek je tuin bij je woonkamer

Terrasoverkapping aan huis

De beste en comfortabelste overgang van huis naar tuin is zonder twijfel een terrasoverkapping aan huis. De geborgenheid en beschutting van een woonkamer, maar de frisse lucht van buiten. Het ultieme binnen-buitengevoel. In de winter kruip je er onder een warm plaid en zet je een terrasverwarmer aan of tover je een knapperende tuinhaard tevoorschijn. Met een terrasoverkapping wordt always outside een makkie en een feestje.

Voor je naar een willekeurige terrasoverkappingdealer rent, is het een goed idee om over een aantal dingen te hebben nagedacht, immers: de ene terrasoverkapping is de andere niet. Denk om te beginnen aan het materiaal:

 

Heater Dome terrasverwarming verlichting
Terrasoverkapping SUNS Maranza

Een houten terrasoverkapping of een van aluminium?

Past een houten terrasoverkapping of een van aluminium je beter? Aluminium is duurzaam, licht maar ijzersterk materiaal dat geschikt is voor terrasoverkappingen waarin glas is verwerkt – de zijpanden, maar ook het dak kunnen van glas zijn. Het fijne aan aluminium is dat het enorm onderhoudsvriendelijk is en een leven lang meegaat. Hout is zwaarder, maar geeft een natuurlijke uitstraling en is makkelijk te bewerken (geef je overkapping eens een lik verf bijvoorbeeld).

Een terrasoverkapping met glazen of kunststof dak?

De dakbedekking van een terrasoverkapping is vaak van glas of van polycarbonaat (plexiglas). Wat dat betreft heeft elk nadeel z’n voordeel, en andersom. Waar glas makkelijk schoon te houden is, hechten algen en mossen zich met plezier aan een kunststof dak. Aan de andere kant: een glazen dak is zwaar en stelt meer eisen aan de constructie van een terrasoverkapping dan een dak van kunststof. En misschien vind je mossen juist wel mooi.

Meer leren over terrasoverkappingen voor je er een koopt? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over dat je hier vindt. 

Maranza Terrasoverkapping

5 keer je tuin als verlenging van je woonkamer 

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.