DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Weetjes over verschillende soorten tuinkussens

Tuinmeubelen met all weather kussens

Tuinmeubelen met all weather kussens, de naam zegt het al; bestand tegen elk type weer. All weather kussens zijn zeer bestand tegen de verschillende weersomstandigheden waar we in Nederland ook zeker gedurende de zomer mee te maken hebben. Een flinke regenbui of een flinke dosis zonlicht vinden deze kussens geen enkel probleem. Wat maakt het dan dat all weather kussens hier zo goed tegen bestand zijn? Dat heeft alles te maken met de vulling die gebruikt wordt.

James
Tuinkussens

Rug en zitkussens voor tuinmeubelen

Doorgaans bevatten de meeste tuinmeubelen twee verschillende soorten kussens: rug- en zitkussen waarbij er in de rug voor een plofkussen wordt gekozen. Plofkussens zijn kussens met een vlokkenvulling en worden doorgaans gebruikt als rugkussens in tuinmeubelen. Plofkussens zijn van zichzelf niet all weather. Als er regelmatig vocht in de vlokkenvulling terecht komt, is er een grote kans dat de vulling aangetast zal worden door schimmel of rot. Om dit te voorkomen wordt er een extra hoes om de vlokkenvulling gedaan die het kussen all weather maakt. Deze hoes zorgt ervoor dat er geen vocht bij de vulling kan komen. Op deze manier zal de vulling niet aangetast worden door verschillende weersomstandigheden en zal de vulling lang intact blijven. Je kunt deze kussens dus gerust de hele zomer in je tuinmeubel laten liggen.


Voor het zitvlak voor diverse tuinmeubelen wordt er bij all weather kussens doorgaans gebruik gemaakt van QDF (Quick Dry Foam). Quick Dry Foam is een foam met een open celstructuur. Door de open celstructuur krijgt rot en schimmel weinig kans om zich te nestelen. Om dit nog eens extra te voorkomen wordt QDF vaak ook nog behandeld op een antibacteriële manier waardoor bacteriën zich niet gaan hechten aan de vulling. Dit voorkomt ook nare geurtjes.
Een vulling van QDF maakt het zitkussen dus al all weather. Buiten deze eigenschappen om is het ook nog eens zo dat QDF heel vormvast is maar ook erg comfortabel wat het erg geschikt maakt als loungekussen. Het enige nadeel kan zijn is dat het materiaal zwaar aan voelt, maar dit is niet erg want het kussens hoeft dus niet dagelijks verplaatst te worden en kan heel de zomer op je tuinmeubelen blijven liggen.

Onze favoriete kussens voor in de tuin

Tuinmeubelen met water- en vuilafstotende kussens

Doorgaans worden de meeste loungesets en tuinmeubelen uitgevoerd met water- en vuilafstotende kussens. De technieken die van toepassing zijn op de all weather kussens gelden hier niet. De kussens worden nu water- en vuilafstotend gemaakt door de hoezen te behandelen waardoor er bij kleine hoeveelheden water, het water op de kussens blijft liggen en niet in de kussens trekt. Let er wel op dat dit alleen geldt voor kleine hoeveelheden water. Een grote plensbui of een lange regenachtige dag vinden deze kussens wat minder fijn. De kans is dan groot dat er toch vocht bij de vulling van de kussens terecht komt en als je dit niet laat luchten zorgt dit uiteindelijk voor de vorming van schimmel. Dit zal overigens niet snel het geval zijn, indien je de kussens 's avonds netjes opbergt of de tuinmeubelen af dekt.

SUNS Marbella loungeset

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.