James
Tuinkussens

Rug en zitkussens voor tuinmeubelen

Doorgaans bevatten de meeste tuinmeubelen twee verschillende soorten kussens: rug- en zitkussen waarbij er in de rug voor een plofkussen wordt gekozen. Plofkussens zijn kussens met een vlokkenvulling en worden doorgaans gebruikt als rugkussens in tuinmeubelen. Plofkussens zijn van zichzelf niet all weather. Als er regelmatig vocht in de vlokkenvulling terecht komt, is er een grote kans dat de vulling aangetast zal worden door schimmel of rot. Om dit te voorkomen wordt er een extra hoes om de vlokkenvulling gedaan die het kussen all weather maakt. Deze hoes zorgt ervoor dat er geen vocht bij de vulling kan komen. Op deze manier zal de vulling niet aangetast worden door verschillende weersomstandigheden en zal de vulling lang intact blijven. Je kunt deze kussens dus gerust de hele zomer in je tuinmeubel laten liggen.


Voor het zitvlak voor diverse tuinmeubelen wordt er bij all weather kussens doorgaans gebruik gemaakt van QDF (Quick Dry Foam). Quick Dry Foam is een foam met een open celstructuur. Door de open celstructuur krijgt rot en schimmel weinig kans om zich te nestelen. Om dit nog eens extra te voorkomen wordt QDF vaak ook nog behandeld op een antibacteriële manier waardoor bacteriën zich niet gaan hechten aan de vulling. Dit voorkomt ook nare geurtjes.
Een vulling van QDF maakt het zitkussen dus al all weather. Buiten deze eigenschappen om is het ook nog eens zo dat QDF heel vormvast is maar ook erg comfortabel wat het erg geschikt maakt als loungekussen. Het enige nadeel kan zijn is dat het materiaal zwaar aan voelt, maar dit is niet erg want het kussens hoeft dus niet dagelijks verplaatst te worden en kan heel de zomer op je tuinmeubelen blijven liggen.

Onze favoriete kussens voor in de tuin

SUNS Marbella loungeset