Tips voor het opbergen en beschermen van je tuinmeubelen en tuinkussens

Je hebt een loungeset gekocht, en net op tijd! De zon streelt vrolijk je net uitgekozen kussens en met het heerlijke weer in het vizier zal je de komende weken wel flink kunnen genieten van je fijne loungeset. Maar wat nu als het wat minder warm is, het weer flink omslaat en je weer weken binnen moet zitten? We geven je daarom een paar tips om je loungeset kussens zo goed mogelijk te bewaren!

 

 

 

Hoeveel ruimte heb je binnenshuis of in je schuur voor je tuinkussens?

Zoals met alles, draait het altijd om de ruimte die je hebt. Als je veel ruimte in je huis hebt, dan kan je makkelijk je kussens mee naar binnen nemen en bijvoorbeeld in een kamer opbergen. Om ervoor te zorgen dat het geen stof vangt en het toch netjes opgeborgen is, kan je ervoor kiezen om voor de tuinkussen opbergtas te gaan. Het voordeel van zo’n beschermhoes tas is dat je hem makkelijk weg kan opvouwen en opbergen wanneer je hem niet nodig hebt. Als er een kussen in zit, dan is het weer makkelijk om hem naar binnen te dragen en bijvoorbeeld op zolder te leggen. Let wel op wat voor stof de cover van gemaakt is. Het liefst wil je een product dat ademt, maar ook vocht tegenhoudt zoals de beschermhoestas van Brafab.

 

Je tuinkussens een eigen plekje geven met een handige opberg box

Je kan er ook voor kiezen om je tuinkussens op te bergen in een kist of box. Let er dan wel op dat als je een grote loungeset hebt, je dan ook een grote opberg box of kist uitkiest! Het voordeel aan een kussenkist is dat het lekker dicht bij is. Het kan dienen als extra tafel waar je eventueel wat leuke lichtjes op kwijt kan. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van wat voor soort opbergkist je kiest, want ook de tuin opbergkisten komen in verschillende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opbergkist met een beetje een bolle bovenkant. Het voordeel hiervan is dat het water dan niet snel blijft liggen en er wat van afglijdt.

Daarnaast moet je er ook op letten dat de gekozen opbergkist goed dicht kan en ook aan de onderkant goed dicht is. Het moet daarnaast wel de mogelijkheid hebben om te ademen, dus de onderkant zou ook een beetje open (moeten) kunnen, zodat het eventuele vocht dat uit de kussens komt er ook weer makkelijk uit kan.

Voor onze collectie opbergkisten, klik je hier!

 

Je loungeset buiten laten staan, bescherm het dan met een tuinmeubelhoes!

De makkelijkste optie is een loungeset beschermhoes. Het merk Brafab heeft hiervoor universele tuinmeubelhoezen voor gemaakt. De beschermhoezen voor je tuinsets en loungesets zijn makkelijk over je tuinmeubelen heen te trekken en in het geval van Brafab zit er een velcrohoekje aan de onderkant, zodat je het makkelijk kan vastklitten. Geen gedoe met touwtjes en knoopjes! Zo vliegt je tuinmeubelhoes niet zomaar weg. Een ander voordeel is dat de hoezen gemaakt zijn van een speciale stof dat zowel ademt als water tegenhoudt. Op die manier kun je hem met elk weer buiten zetten. Je tuinmeubelen en tuinkussens zijn dan beschermd tegen zon en regen.

Zijn je tuinmeubelen gemaakt van teakhout? Dan heb je het extra voordeel dat je de tuinmeubelen gewoon buiten kan zetten zonder beschermhoes! De kussens die je in je teakhouten tuinmeubelen hebt liggen, moeten dan misschien wel beschermd worden en dan kun je dus kiezen voor een tuinmeubelhoes. Want ook voor all weather kussens is het beter om deze aan het eind van het seizoen droog op te bergen!

 

Algemene Tip voor het opbergen van je tuinkussens

Welke optie je ook kiest, voor elke opberg keuze is het aan te raden om je loungekussens goed af te drogen voordat je hem opbergt. Als je kussens namelijk niet tot nauwelijks kunnen ademen, wat vaak toch wel het geval is met het opbergen van de loungekussens, dan zullen de kussens gaan spochten. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil, dus zorg goed voor de tuinkussens voor langdurig gebruik!