Een update over onze levertijden

Helaas hebben wij dit seizoen te maken met langere levertijden dan normaal of gewenst. Dit brengt veel vragen met zich mee en daarom hopen we deze hier zo goed mogelijk te beantwoorden en een beeld te  kunnen geven van wat er op dit moment aan de hand is.

Hoe zijn de langere levertijden ontstaan?
Al het hele jaar is er een tekort aan zeecontainers. Het is hierdoor heel lastig om de meubelen vanuit Azië hier te krijgen. Daar bovenop hebben we ook heel veel last gehad van het schip in het Suezkanaal, door deze blokkade is er een lange file ontstaan waar we nog steeds last van ervaren.

Maar dat is helaas niet alles, ook hebben we op dit moment te maken met grondstoftekorten en corona-uitbraken in de haven van Zuid-China en de fabriek van SUNS. Deze corona-uitbraken zorgen er op dit moment voor dat de haven in Zuid-China 4 weken dicht is en de fabriek van SUNS naar verwachting nog 2 weken dicht moet blijven.

Wat betekent dit voor mijn bestelling?
Dit alles heeft gevolgen voor een aantal merken, hieronder geven wij weer wat dat voor uw bestelling kan betekeningen.

EMU & FAST Alle bestellingen die nu geplaatst worden voor EMU & FAST hebben een minimale levertijd van 14 weken door grondstoftekorten.

SUNS Door de corona-uitbraak in de fabriek van SUNS in Indonesië kunnen de containers die klaar stonden voor vertrek niet weg en kan er voor minimaal twee weken niet geproduceerd worden. Wij verwachten de eerste bestellingen medio/eind augustus te kunnen leveren.

Wolfwood Op dit moment zijn er 2 containers vertraagd, onze klanten zijn hiervan op de hoogte gesteld. Omdat wij veel voorraad hebben ervaren wij hier weinig tot geen problemen mee en gelden de normale levertijden.

Garden Teak Er zijn alleen vertragingen op de Comfort tuinbanken, deze worden eind juli verwacht.

Applebee Alle Condor & Milou lounge/dining is vertraagd doordat de haven in Zuid-China gesloten is. We verwachten de eerste Milou/Condor meubelen eind augustus. Op dit moment is er wel wat aan het varen en wordt er door Applebee geïnventariseerd voor wie wat bestemd is. Zodra bekend brengen wij iedereen hiervan direct op de hoogte.

HOUE Bij HOUE verschilt het heel erg per product, tot nu toe gaat de toegezegde levertermijn goed op een paar uitzonderingen daar. Zodra wij deze informatie krijgen, brengen we je direct op hoogte.

Caneline Voor Caneline geldt hetzelfde als HOUE.

Fatboy Voor dit seizoen kunnen wij niets meer bestellen van Fatboy. Wij kunnen alleen leveren wat op voorraad is.

Wat nu?
Wij snappen dat je denkt, maar dan is de zomer al voorbij. We hopen nog even op je geduld.

Door de grondstoftekorten en de containercrisis (dit hebben we nog nooit meegemaakt) zijn de prijzen echt enorm gestegen, daarom hebben er in het seizoen voor sommige merken prijsverhogingen plaatsgevonden.

Mocht je toch willen annuleren, willen we je alvast laten weten dat de prijzen volgend jaar met minimaal 20% gaan stijgen.

Wij zijn met al onze leveranciers overeengekomen dat alle bestellingen die nu open staan (uiteraard) voor deze prijs ook worden geleverd. Ook al komt dit eigenlijk niet uit. Wij hopen dus dat je je order door deze afspraak niet annuleert.

Omdat er veel wel leverbaar is, is het ook mogelijk om je bestelling te wijzigen. Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Tot slot
Wij proberen iedereen zo goed mogelijk up to date te houden, alleen is de informatie het hele seizoen heel summier. Zo krijgen onze leveranciers niet of nauwelijks iets te horen vanuit de fabrieken. Door het coronavirus is er 'even heen gaan' helaas ook niet mogelijk.

Hierdoor kunnen wij je minder goed up to date houden dan dat we eigenlijk willen en jullie van ons gewend zijn. Gelukkig ontvangen wij heel veel begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Bedankt hiervoor!

Wij hopen dat we in augustus iedereen een mooie tuinset kunnen leveren en vergeet niet:

Een tuinset van DUTCH GARDEN koop je niet voor 1 jaar