Boomstamtafel van Wolfwood

De boomstamtafels van Wolfwood kennen de laatste jaren een enorme opmars. Steeds meer mensen zien het ruwe karakter van een boomstam tafelblad als een unieke aanwinst voor de tuin of in huis.

In dit blog blog zal ik je proberen uit te leggen wat deze tafels zo bijzonder maakt.

 

Elke boomstamtafel is uniek

Ik benoemde het al even in de inleiding, de boomstamtafels zijn uniek. Dat is vrij simpel uit te leggen. Om een boomstamtafel te maken wordt een verticale plak uit de boomstam gebruikt om een tafelblad van te maken. Er wordt aan deze ''plak'' uit de boom niets veranderd aan de vorm, alleen het schors wordt verwijderd. Op deze manier hou je dus een groot en massief tafelblad over waar je de exacte vorm van de boom in terugziet. Omdat elke boom anders is heb je dus altijd een uniek tafelblad. 

Maar niet alleen de vorm, ook de kleur van het hout verschilt per tafelblad. Het ene blad zal donkerder zijn dan de andere, en ook de verhouding licht en donker en de loop van de nerven verschillen per blad. Om deze reden kun je bij ons altijd het tafelblad uitkiezen die helemaal naar jouw smaak is!

 

De oorsprong van de boomstamtafel

De boomstamtafels van Wolfwood worden gemaakt van Suar hout. Dit is een tropisch hardhout dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, maar inmiddels op velerlei plekken in de wereld is te vinden. Wij gebruiken uitsluitend Suar hout uit Indonesië. Het is geen bedreigde boomsoort en mag dan ook worden gekapt. Suar bomen groeien over het gehele land maar worden ook speciaal voor de meubelindustrie verbouwd.

 

Kies je eigen onderstel en maak de tafel nog meer eigen!

Het suarhouten tafelblad past ontzettend goed bij allerlei verschillende tafelpoten. Daarom kun je bij ons kiezen uit de originele houten tafelpoot, maar kun je ook een mooi stalen onderstel kiezen onder deze boomstamtafel. We bieden je een ruime keuze uit allerlei verschillende type poten. Indien je de tafel buiten gaat gebruiken is het aan te raden bij de stalen onderstellen voor zowel een poedercoating als verzinking te kiezen. Zo gaan de poten niet roesten en heb je er net zolang plezier van als van het tafelblad.

Wij kunnen de poten monteren onder de tafel waar je maar wilt. Je kunt de tafelpoten bijvoorbeeld aan de verre kopse kanten zetten zodat er veel ruimte tussen de poten ontstaat, maar je kunt ze ook een stukje naar binnen zetten zodat er een zitplaats ontstaat aan de kopse kant. Wij adviseren je hier graag over!

 

Behandeling en natuurlijke kenmerken van suarhout

Suarhout kenmerkt zich door zijn mooie kleurschakeringen en unieke vormen, maar wat kun je nog meer verwachten van dit houtsoort? Belangrijk om te weten is dat de meeste van onze bladen bijna 10cm dik zijn! Dit geeft de boomstamtafel een enorm stoere look, en maakt ze enorm sterk. Omdat deze tafels zo dik zijn is het praktisch onmogelijk om ze helemaal droog te krijgen en daarom zullen deze bladen altijd scheurtjes gaan vertonen. Wees niet bang dat de tafel uit elkaar gaat vallen, dit is juist het mooie karakter aan deze boomstam bladen. Wanneer de tafel buiten wordt gebruikt zal hij iets meer gaan scheuren dan bij binnen- of overdekt gebruik. Wanneer wij de tafel afleveren is hij helemaal mooi opgeschuurd maar indien u de scheurtjes en iets ruwere oppervlak vervelend vindt kunt u de tafel na een maand gebruik nog eens licht opschuren.

Om vlekken te voorkomen kunt u de tafel behandelen met Teak Shield. Wanneer u dit product aanbrengt op het tafelblad vormt zich een filmlaagje op het oppervlak van de tafel en kunnen vlekken niet meer binnentreden in het hout. Dit is wel zo'n geruststellend gevoel als u lekker gaat dineren! Als u alle scheurtjes wilt opvullen en een permanente laag op het tafelblad wilt kunt u ook kiezen voor een epoxyhars behandeling. Wij kunnen u hierover adviseren of u kunt het door een erkend bedrijf laten doen.

 

Leveringscondities

Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar deze tafels zijn zwaar! Daarom dient u bij levering van deze tafels ook een aantal dingen in de gaten te houden. 

1: Wij leveren helaas niet op verdieping. Wij leveren deze boomstamtafels al jaren aan onze klanten, maar hebben ook geleerd dat dit type levering vraagt om speciaal transport. Indien dit het geval is helpen we u graag met het zoeken naar een gespecialiseerd bedrijf in uw regio om uw boomstamtafel toch boven te krijgen.

2: Zoals gezegd zijn het zware tafels en daarom is het belangrijk om het transport goed te coördineren. Wij leveren deze tafels geheel kosteloos af, maar wanneer er meer mensen nodig zijn (om bijvoorbeeld een verhoging op te gaan rekenen wij extra. U kunt natuurlijk zelf voor de krachtpatsers zorgen!