Er bestaan meer dan 50 houtsoorten, één daarvan is teakhout, wat tevens de bijnaam koloniale meubelen heeft. Koloniale meubelen van teakhout waren donker van kleur waar vroeger veel vraag naar was. Tegenwoordig is het teakhout lichter van kleur, omdat men tegenwoordig meer houd van onbehandeld teakhout.

 

Waar komt teak hout vandaan?

Teak hout komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië van de teakboom (tectona grandis). Tegenwoordig wordt de teakboom op grote schaal aangeplant in de tropen. Teakhout is zeer stevig en gemakkelijk te bewerken, het heeft een fijne structuur en is zeer gelijkmatig van kleur. Hoe droger de streek van de plantage is, hoe groter de kleurverschillen van het teakhout zullen zijn.

Het oude teakhout, dat u vindt op Oost-Java, is het beste kwaliteit teak. De Teak Specialist importeert daarom ook alle teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië. Deze worden door de beste vakmensen gemaakt en zijn van de beste kwaliteit.

De teakhouten tuinmeubelen van de teak Specialist worden geïmporteerd uit Indonesië. In Indonesië liggen de lonen lager, waardoor wij kwalitatieve maar betaalbaar tuinmeubelen kunnen aanbieden.

 

Voordelen van Teak

  • Bestand tegen alle weersinvloeden
  • Het is schimmelwerend en gaat niet rotten
  • Kan tegen bijna alle chemische stoffen en kan niet worden aangetast
  • Is gemakkelijk te bewerken
  • Zeer onderhoudsvriendelijk

 

Binnen- en buiten meubelen

Er is een groot verschil tussen houten meubelen binnen en buiten. Tuinmeubelen staan het hele jaar door buiten en maken de weersomstandigheden van alle seizoenen mee. Van groot belang is dan ook dat de tuinmeubelen niet na één jaar door de weersomstandigheden stuk en versleten zijn.

Teakhout is een “vettige” houtsoort. Dit heeft als voordeel dat het regen afstoot en bij zonneschijn genoeg olie bevat dat het hout niet gaat splijten of scheurtjes krijgt.

Om het teakhout toch te onderhouden zijn er diverse onderhoudsproducten verkrijgbaar. Producten om een beschermlaagje aan te brengen voor kleur behoud, het hout schoon te maken en producten om een beschermlaagje aan te brengen tegen vlekken. Hiermee geef je de teakhouten meubelen een lange levensduur en gaan deze nog jaren mee.

Bent u op zoek naar nieuwe teak tuinmeubelen? Kom langs in onze showroom of bestel uw tuinmeubel online.