Tuinmeubelen van eucalyptus hout 

 

Eucalyptus hout is een hardhout soort afkomstig uit Australië, maar wordt nu overal op de wereld verbouwd. Eucalyptus hout leent zich erg goed voor het maken van tuinmeubelen, groeit snel en is daarom goedkoper dan teakhout. Eucalyptus hout is ook een hardhout, en dat is waarom het zo goed werkt als tuintafel, tuinstoel of pootjes voor je nieuwe tuinbank. 

 

Wat is het verschil met teakhout?

Het grootste verschil is dat eucalyptus veel sneller groeit dan teakhout, daarbij bevat het ook minder olie en zal daarom sneller verkleuren. Teakhout heeft als grote voordeel dat door de langzame groei het heel duurzaam is (de jaarringen zitten dichter op elkaar). Eucalyptus hout is net als teakhout een hardhoutsoort. Teakhout is het duurzaamste hout wat je kan gebruiken voor tuinmeubelen, maar ook het duurste. Daarom is eucalyptus hout een zeer goed alternatief. Dit groeit sneller en is vele maler goedkoper.

 

Eerlijk gekapt eucalyptus hout

Uiteraard verkopen we alleen gekeurd eucalyptus hout. Alle materialen die we verkopen zijn op een eerlijke manier verkregen. Daarbij zijn de werkomstandigheden ook naar Europese norm in de landen waar de tuinmeubelen worden geproduceerd.

 

Hoe onderhoud je tuinmeubelen van eucalyptus hout?

Het schoonmaken van eucalyptus hout kan met onze (teak) hardhout reiniger. Dit schoonmaakmiddel is gemaakt voor alle hardhoutsoorten en zorgt ervoor dat vuil snel loslaat en dood schimmel, waardoor het minder snel terug komt. Het behandelen van eucalyptus hout kan met iedere hardhout protector. Zo kun je het hout een roodbruine kleur geven met hardhout protector of een white wash look met de Golden Care white wash protector. Al onze onderhoudsmiddelen kun je hier vinden. 

Naast het schoonmaken en eventueel behandelen van eucalyptus hout adviseren we om het in de wintermaanden droog neer te zetten. Dit kan onder een afdak of onder een tuinmeubel beschermhoes. De tuinmeubelhoezen die we in de collectie hebben vind je hier. Belangrijk is dan wel dat de tuinmeubelen helemaal droog zijn, anders krijg je alsnog schimmelvorming.

 

Design tuinmeubelen van eucalyptus hout

 

Dat prachtig ontworpen tuinmeubelen niet altijd aan de prijs hoeven te zijn, heeft het Nederlandse merk SUNS bewezen. Zij hebben een prachtige collectie ontworpen met eucalyptus hout in combinatie met touw en andere materialen. We hebben de hele collectie SUNS tuinmeubelen in onze showroom staan!