Tuinmeubel trends voor 2020!

Tuinmeubel trends 2020

Nieuw jaar, nieuwe trends! In het land van tuinmeubelen bestaat dit voornamelijk uit trends van het vorige jaar verder doorvoeren en enkele nieuwe trends invoeren. HOUE is daar een voorbeeld van, zij zijn een van de eerste merken die voor volgend jaar durven te zeggen dat bruin het nieuwe zwart is op het gebied van tuinmeubelen. Uiteraard ga je dit ook terug zien in de tuinmeubelen collectie van HOUE bij ons in de showroom. Naast deze trendsetter zijn er uiteraard ook andere trends die van belang zijn voor volgend jaar. In deze blog worden deze tuinmeubel trends nader toegelicht en gekoppeld aan ons tuinmeubelen assortiment!

 

Tuinmeubel trend 1; duurzame en maatschappelijk verantwoorde tuinmeubels

De belangrijkste tuinmeubel trend van het moment onder de consument is het aanschaffen van duurzame en maatschappelijk verantwoorde tuinmeubelen. Dit is een trend waarbij Dutch Garden goed aansluit. Omdat Dutch Garden alleen maar inkoopt en produceert bij bedrijven die aangesloten zijn bij het FSC-keurmerk en het SVLK-keurmerk. Wil je meer weten over dit keurmerk, klik dan hier. Het SVLK-keurmerk staat voor een totstandkoming tussen Europa en Indonesië waarin leveranciers een legaliteitsverklaring ondertekenen waarin staat dat het hout dat zij verkopen legaal is ingekocht. Een belangrijk detail van deze verklaring is dat zonder dit certificaat geen enkel teakhouten tuinmeubel geïmporteerd kan worden. Door teakhout te kopen met een keurmerk, zoals tuinmeubelen van Wolfwood en Garden Teak,  koop je niet alleen een duurzaam tuinmeubel dat lang zal meegaan, maar ook een tuinmeubel dat op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier is vervaardigd. 


Tuinmeubel trend 2; Terrasoverkapping, de trend van dit seizoen

Een andere opkomende trend aankomend seizoen is de opkomst van de terrasoverkapping. Mensen willen langer buiten zitten en over het algemeen is een terrasoverkapping hier de beste oplossing voor. Omdat er in de meeste gevallen geen vergunning voor nodig is en je deze op iedere gewenste manier kan neerzetten. Je kan een terrasoverkapping tegen het huis aan zetten of juist een stuk verderop in de tuin waardoor je er een tweede woonkamer mee creëert. Zomers worden steeds warmer, maar ook natter in de toekomst, en ook tijdens een regenbui wil je natuurlijk lekker in je tuin zitten en genieten van je tuinmeubelen. Een terrasoverkapping van SUNS, de Maranza, is daarvoor de perfecte oplossing. Deze terrasoverkappingen zijn eenvoudig te monteren, het enige vereiste zijn betonpoeren in de grond voor de stevigheid. Daarnaast is het mogelijk om er schermen bij aan te schaffen die je kunnen beschermen tegen de felle zonnestralen of juist dat frisse briesje. Deze schermen zijn spat waterdicht, daarbij heeft het dak van deze terrasoverkapping shutters die gemakkelijk open en dicht gaan. Mocht het in één keer heel hard gaan regenen zit je binnen no time droog.  

Tuinmeubel trends 2020 terrasoverkapping

Tuinmeubeltrend 3; plateau loungesets

Naast dat terrasoverkapping en natuurlijk duurzame tuinmeubelen de trend zijn van het aankomende seizoen, kan de plateau loungeset hier niet in ontbreken. Afgelopen seizoen had SUNS deze al in de collectie, namelijk de Portofino. Deze set is in verschillende varianten verkrijgbaar. Komend seizoen zal SUNS haar collectie gaan uitbreiden met steeds meer luxere sets, zoals de Portofino, en daar is de trend van plateau loungesets weer in terug te zien. SUNS gaat haar collectie van plateau loungesets uitbreiden twee nieuwe varianten, de Aspen en de Bora. De Aspen loungeset rugleuning en zitting is compleet van textiel in plaats van aluminium. De Bora heeft niet alleen een rugleuning van textiel maar ook armleuningen. Dit maakt deze loungeset super comfortabel en geeft ook nog eens een luxe uitstraling! 

Naast dat SUNS haar collectie plateau loungesets gaat uitbreiden, introduceert ook Wolfwood aankomend seizoen een collectie plateau loungesets. Hiermee volgen zij de trend op die SUNS heeft neergezet, het verschil met de collectie plateau tuinmeubelen van SUNS en van Wolfwood is dat de collectie van Wolfwood volledig van teakhout zal zijn en daarmee dus inspeelt op de trend van natuurlijk materialen, die later in deze blog wordt toegelicht. 

 

Tuinmeubel trends 2020 plateau loungeset

 

Tuinmeubel trend 4; kleur! 

De trend voor 2020 wordt toch echt kleur, en dan hebben we het over kleuren die je normaal gesproken niet zo snel ziet. Namelijk oranje en verschillende tinten groen. Het standaard grijs of antraciet ga je steeds minder terug zien en wordt voornamelijk vervangen dus door knallende kleuren of door lichte kleuren. Verderop in deze blog kan je lezen dat de trend steeds meer wordt om voor natuurlijke materialen te kiezen, maar dit is niet alleen op materiaal gebied maar ook op kleur gebied. De tuinmeubel trend voor 2020 is dus kortom natuurlijke materialen gecombineerd met kleurrijke kussens!

 

Tuinmeubel trends 2020 robuuste tuinmeubelen

 

Tuinmeubel trend 5; natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren

Consumenten gaan steeds meer de natuur waarderen, dit is terug te zien in hun keuzes in tuinmeubelen. Er wordt vaker gekozen voor tuinmeubelen die een natuurlijk uitstraling hebben en daarbij ook makkelijk in onderhoud zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn teakhouten tuinmeubelen, deze zijn gemakkelijk te onderhouden en geven rust en een natuurlijk aanzicht in je tuin. Teakhouten tuinmeubelen zijn gemaakt van tropisch hardhout afkomstig uit Zuidoost-Azië. Teakhouten wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, zoals uiteraard tuinmeubelen, maar ook indoor meubelen en scheepsbouw. Teakhout is zeer geschikt materiaal om tuinmeubelen van te maken omdat het bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Wanneer je een teakhouten tuinmeubel langer buiten zal laten staan zal het tuinmeubel steeds meer karakter krijgen en steeds grijzer van kleur worden. Kortom een teakhouten tuinmeubel gaat een leven lang mee! Wil je meer weten over teakhout? Klik dan hier!

 

Tuinmeubel trends 2020 natuurlijke materialen

 

Naast dat natuurlijke materialen een trend zijn, is het voor veel consumenten ook steeds belangrijker om kleur in de tuin te hebben en te houden. Dit kan worden gerealiseerd met de tuinmeubelen van HOUE, maar ook met de tuinkussens die de klanten bij Dutch Garden zelf kunnen uitkiezen en samenstellen. Op deze manier blijf je het hele jaar door kleur in de tuin zien! Daarnaast gaat ook SUNS in haar collectie tuinmeubelen meer met kleur werken. Dit houdt in dat zij gaan werken met verschillende kleuren poedercoatingen die aangebracht worden op het aluminium van de tuinmeubelen. De nieuwe kleuren die gebruikt gaan worden zijn groen, zandkleur en terracotta.  Op deze manier is er zelfs wanneer niks bloeit in je tuin kleur te zien! 

 

Tuinmeubel trend 6; bruin, het nieuwe zwart

Wanneer er wordt gekeken naar de opkomende trends voor tuinmeubelen, is het zoals al eerder in deze blog genoemd een trend dat bruin het nieuwe zwart wordt. Deze trend wordt aankomend seizoen voorzichtig doorgevoerd en zal voornamelijk te zien zijn in de tuinmeubel collecties van de trendsettende merken, zoals HOUE en Piet Boon. Dit laatste merk is nieuw in ons assortiment tuinmeubelen en maakt vooral gebruik van natuurtinten, van zwart leer tot beige met daarbij passende patronen.  Andere merken zoals Applebee en Brafab stappen steeds meer over van witte tuinmeubelen naar grijze tuinmeubelen en van grijs naar zwarte tuinmeubelen in combinatie met natuurtinten.

 

Tuinmeubel trend 7; robuuste tuinmeubelen

Naast de opkomst van nieuwe kleuren in het volgende seizoen introduceren de verschillende merken ook robuuste tuinmeubelen in hun collecties. Een voorbeeld hiervan is Applebee die tuinmeubelen heeft ontworpen met smalle groeven over het hele tuinmeubel. Dit geeft de tuinmeubelen een stoere en robuuste look. Deze lijn is in twee kleuren verkrijgbaar, donkerbruin en taupe. Bij het merk Wolfwood was dit al eerder te zien in de collectie en dit zal dan ook doorgevoerd worden in het nieuwe seizoen. Deze trend is namelijk goed terug te zien in de George tuintafelset met St. Tropez tuinstoelen van Wolfwood. Deze set is een combinatie van robuust hout met zwart stalenframe. Daarnaast is deze trend ook te zien in de tuinmeubelen van Piet Boon, deze zijn robuust en clean met de mooie look en feel van teakhout.

Tuinmeubel trends 2020 robuuste tuinmeubelen

 

Wolfwood heeft niet alleen de robuuste tuinmeubelen trend in haar collectie, maar gaan uiteraard ook mee met de natuurlijke materialen en kleur in de tuin! Dit is duidelijk terug te zien in de Coffee Bay tuinmeubelset. Deze tuinmeubel set modulair en je kan daarbij ook nog eens zelf de kleur kiezen van je kussens! Het is een lage en diepe tuinset waardoor deze er luxueus uitziet maar bovenal ontzettend comfortabel zit! Omdat je zelf de kleur kan kiezen van de kussens zorg je altijd voor je eigen kleur in je tuin, het hele jaar door! Kom gerust eens langs in de showroom om deze set te testen!

 

 

Tuinmeubel trend 8; all-weather kussens, altijd genieten van je tuin!

Een trend die vorig jaar al aanwezig was maar dit jaar aanwezig blijft zijn all-weather tuinkussens. De naam zegt het, deze kussens kunnen in weer en wind buiten blijven liggen, net zoals je tuinmeubelen. Hierdoor heb je geen last meer van gesleep met de kussens en kan je altijd optimaal genieten van je tuinmeubelen, gelijk met de eerste zonnestralen. Het is wel aan te raden om de kussens in de winter op te bergen of met een speciale kussenhoes af te dekken. Ook deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij ons, zowel online als in de showroom samen met onze fantastische tuinmeubelcollectie! Wil je meer weten over hoe deze all-weather kussens werken, klik dan hier!

 

Quick Dry Foam