TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING
Trees For AllFSCTrustmark
0
TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING

Zo creëer je een natuurlijke tuin waar je zen van wordt

De beginselen van een natuurlijke tuin

In een natuurlijke tuin geen schreeuwerige kleuren, extreme vormen of bonte versiersels, maar zachte, transparante tinten, natuurlijke vormen en zo min mogelijk onnodige prikkels. Een natuurlijke tuin is een zentuin waarin je de stilte niet hoeft op te zoeken want die is alomtegenwoordig.

Het is een heerlijke bijkomtuin om de drukte van de dag van je af te schudden, of om een dag in alle rust te beginnen, met een frisse duik in je natuurzwembad, bijvoorbeeld…

Click Schommelstoel
HOUE tuintafel Circle

Urban Jungle ideeën

Let nature do the talking, dat is het idee. Je natuurlijke tuin staat, vanzelfsprekend, vol met natuur. Klimplanten die kille muren en schuttingen groen aankleden, bomen (voor wie plek heeft) om tegenaan te kruipen met een goed boek, grote plantenbakken voor grote planten, bodembedekkers en siergras om kale grond mee weg te werken. Vergeet de varens niet. Pak je tuin in met groen en zie wat voor heerlijke buitenoase het wordt.

Een houten vlonderterras en tuinpaden van grote natuurstenen tegels maken je tuin extra zen; een waar je graag je yogamat in uitrolt. Theme song? Zullen we beginnen met River Flows In You van Yiruma?

Onze favorieten

Hout en andere natuurlijke materialen

Natuur speelt de hoofdrol in deze tuin. Naast beplanting zijn rotan en (teak)houten tuinmeubelen hier op z’n plek. Denk aan een teakhouten tuinset van Norden, of een houten loungeset van Suns. Daarop is het heerlijk op adem komen, beloofd. Bijgekomen? Wandel dan via je natuurstenen tuinpad – of grasveld – naar je natuurzwembad voor een frisse duik.

Shop houten tuinmeubelen

SUNS Marbella loungeset

Een loungeset voor je zentuin

We hadden de loungeset al even aangehaald, maar de keuze wat betreft soorten en maten loungesets is reuze. Geneer je niet meerdere aan te schaffen en ze op verschillende plekken in je tuin neer te zetten. Voor zo’n natuurzwembad doet een Cocoon daybed van Apple Bee het enorm goed, of deze Apple Bee-loungebank met luifel, of deze kunststof rotan loungebank van Brafab. Wat wil een mens nog meer? Misschien wat robuuste plantenbakken eromheen?

Shop loungesets

Musthaves

Piet Boon Houten tuinset

Zei er iemand natuurzwembad?

Yes, please! Of, vooruit, een buitendouche mag ook. Maar een natuurzwembad, of zwemvijver, waarin je kunt plonzen en zwemmen is wel héél welkom. Een zwembad zonder felblauwe bodem, maar met olijfgroene of antraciet ondergrond waardoor het water mooi donker kleurt, net als in de natuur, en het zwembad mooi opgaat in je tuin. Aan de randen van je zwembad plaats je een trappetje om soepel in en uit het water te klimmen, houten vlonders en planten voor een extra natuurlijk effect. Ook fijn aan zo’n natuurzwembad: geen chloor, maar natuurlijke reiniging van het water.

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.