DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Waarom je tuin niet af is zonder loungeset

Een loungeset kopen: hier begin je

Een goed begin is het halve werk, en dus is een beetje voorwerk doen geen overbodige luxe. Waar begin je als je een loungeset kopen wil? Meten is weten. Pak je meetlint erbij en zorg dat je de maten van je tuin kent. Waar past een loungeset? Hoeveel mensen zou je er tegelijk op kwijt willen, met andere woorden: hoe groot mag ’ie worden? Wil je een loungehoek met losse loungebanken en loungestoelen of liever een royale hoekbank? En waar komt je keuze het beste tot z’n recht?

Vragen die je het best alvast voor jezelf beantwoord hebt voor je naar een tuinmeubelenwinkel gaat. Zo kun je veel gerichter vragen stellen en veel gerichter en rustiger op zoek. Als je het lastig vindt te bepalen welke loungebank of loungeset nou het best bij jou en je tuin past, en vooral waar precies: we helpen je graag. Kom langs in onze showroom voor tuinadvies, of maak een afspraak en dan komen we naar jou om samen een plan te smeden voor de tuin van je dromen. Van terrasoverkappingen tot loungesets, andere tuinmeubelen en tuinaccessoires. Uiteraard helemaal naar jouw smaak en volgens jouw wensen. Meer informatie over deze service vind je hier.

 

Heater Dome terrasverwarming verlichting
Terrasoverkapping SUNS Maranza

Materiaal: een loungeset van teakhout, aluminium of kunststof?

Wordt het een loungeset van teakhout, een loungeset van aluminium, van kunststof wicker of kunststof rotan? Er is geen goed of fout, geen beter of slechter; bij Dutch Garden zijn alle loungebanken, loungestoelen en complete sets van hoogwaardige kwaliteit. De vraag is: wat vind je mooi en wat past het best bij jou en eventueel je gezin?

Loungeset van teakhout

Neig je naar een loungebank of loungeset van teakhout, dan is er alvast een aantal opties:

1. Gerecycled teakhout. Dit teakhout heeft een grovere structuur en hier en daar kleine haarscheuren, knoesten of opvulstukken, wat het hout vooral karakter geeft en niets afdoet aan de kwaliteit ervan.


2. A kwaliteit teakhout. Dat is de hoogste gradatie in de verschillende kwaliteiten teakhout. A kwaliteit teakhout is vrij van knoesten en spinthout (het jongere hout van een boom dat ervoor zorgt dat het hout vocht opneemt, waardoor het hout meer ‘werkt’ en vatbaarder is voor schimmels en rot). A kwaliteit teakhout is egaal van kleur en structuur en als je het 1 á 2 keer behandeld met bijvoorbeeld een Golden Care Teak shield of protector verleng je de levensduur er aanzienlijk van.


3. Gecertificeerd teakhout. Bijvoorbeeld gecertificeerd SVLK plantage teakhout waarmee SUNS tuinmeubelen veel werkt. Dit certificaat garandeert dat er geen illegaal hout is ingekocht en geen illegale houtkap heeft plaatsgevonden bij het maken van de tuinmeubelen. Je koopt hiermee ecologisch verantwoord teakhout draagt actief bij aan bescherming van bossen in de hele wereld. En da’s wel zo’n fijne gedachte.

Welk teakhout je ook kiest voor je loungeset: teakhout is ijzersterk en kan je gerust het hele jaar buiten laten staan. Om er zo lang mogelijk plezier van te houden raden we je aan je loungeset een tot twee keer per jaar schoon te maken met groene zeep of voor hardnekkiger vuil een teak cleaner. Na het schoonmaken van het teakhout kan je je tuinmeubel extra bescherming bieden met een teak protector.

Norden houten loungeset

5 keer teak loungesets

Loungeset van kunststof wicker of rotan

Wicker is eigenlijk de benaming voor vlechtwerk van met name natuurlijke materialen als stengels en takken. Tegenwoordig vind je ook veel kunststof wicker terug in tuinmeubelen. Kunststof zorgt namelijk vaak voor een nòg stevigere constructie. Als het goed en een beetje stijlvol gebeurt, ogen loungesets van kunststof wicker of rotan heel natuurlijk. Bijkomend voordeel: kunststof is nagenoeg onderhoudsvrij. All you need is een tuinslang en een sopje.

Heater Dome terrasverwarming verlichting

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.