TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING
Trees For AllFSCTrustmark
0
TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING

Een Engelse tuin is een romantische tuin: zo doe je dat

Een Engelse tuin is een romantische tuin

Wie een Engelse tuin ambieert, gaat om te beginnen op zoek naar klassieke elementen. Wat dan precies die klassieke elementen zijn? Pak je boodschappenlijstje erbij en noteer: een prieeltje, een vijver of (en) een fontein, een Engelse tuinbank, slingerende tuinpaadjes bestraat met oude klinkers of natuursteen, (veel) gras, een overvloed aan weelderige en keurig gekapte planten en struiken, een rozenstruik – of twee. Wie van Engelse tuinen houdt, houdt van tuinieren en van zachte kleuren als groen, blauw, crème en antracietgrijs.

De Engelse tuinbank, perfect voor in een klassieke, romantische tuin
Romantisch buiten eten met sfeervolle lampen

Een tuinhuisje voor in je romantische tuin

Een Engelse tuin behoeft een romantisch tuinhuisje, ofwel: het prieeltje. Wie genoeg ruimte heeft, opteert voor een exemplaar à la The Sound of Music waarin Liesl haar Rolf toezingt terwijl het regent dat het giet. Is de omvang van je tuin net iets te bescheiden voor zo’n bouwwerk, kijk dan eens naar een terrasoverkapping. Ook het overwegen waard: een pergola. Zolang je er maar rozen tegenaan laat groeien.

Je romantische tuinhuisje maak je af met een paar sfeervolle lampen. Vergeet op de achtergrond niet wat van Rachel Portmans pianomuziek te draaien.

Klassieke musthaves

Engelse tuinbank en andere klassieke tuinmeubelen

In een romantisch tuinhuisje zet je klassieke tuinmeubelen. Maar ook elders is er plaats voor klassieke tuintafels en -stoelen. Een Engelse tuinbank staat alvast goed in de buurt van een vijver of fontein, maar ook als eindpunt van een klassiek bestraat tuinpad of op een goed onderhouden gazon. Terug naar het tuinhuisje: kijk uit naar paar comfortabele loungestoelen en een bijzettafeltje groot genoeg voor een pot thee en een etagère waarop je een paar scones kwijt kunt. Heb je een terrasoverkapping, dan is een teakhouten tuinset een goede keuze.

Shop houten tuinmeubelen

Klassieke tuinmeubelen op het gazon

Landelijke tuinmeubelen

Klassieke tuinaccessoires

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.