DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Japandi in je tuin: zo doe je dat

1. Japandi is… organische vormen uit Japan met de strakke lijnen uit Scandinavië

Wie Japandi naar z’n achtertuin wil halen, opteert voor organische vormen in combinatie met strakke lijnen. Ter illustratie: combineer deze ovale tuintafel van Wolfwood met deze tuinstoelen van Apple Bee. De zachte ronde vorm van de tafel matcht knap met de ronde leuning én strakke lijnen van de tuinstoel. Leg er een groot rechthoekig buitenkleed onder van bijvoorbeeld Veneto, maar zorg dat de buitenverlichting weer die organische vorm heeft. Very Japandi-proof zijn deze solarlampen van SUNS. 

Speel dus met verschillende vormen en maak gerust een statement met een groot object: een knoeperd van een bloempot met Japanse bamboe erin doet het altijd goed, let maar op. Waar Japan en Scandinavië in de stijl Japandi samenkomen, is eenvoud en minimalisme. Japandi is wars van toeters en bellen. Eenvoud, rust, minimalisme, that’s what’s up. Overigens niet te verwarren met sober, want dat is het beslist niet. Denk eerder aan een luxe spa. 

Grote Tuin Inrichten
Caneline

2. Japandi is… een rustig kleurenpalet uit Scandinavië met misschien een stemmig kleuraccent op z’n Japans, zoals donkerblauw

Japandi flirt met vijftig tinten beige en soms een stemmige donkere kleur bij wijze van accent. Zolang het maar mooie, subtiele combinaties zijn die samen zen spellen, zit je goed. Letterlijk. Want in een tuin waar Japandi het woord heeft, is het stil, een oase van rust waar je heerlijk tot jezelf komt, dat is het idee. 

Neem loungeset James van Wolf Wood, en dan met name de kleuren waaruit je kunt kiezen voor de stof van de kussens. Bíjna fifty shades of beige maar ook een stemmige donkere kleur en natuurlijke groentinten. Dus, resumé: natuurlijke tinten, natuurlijke vormen. Én natuurlijke materialen – komen we zo op. 

Onze favorieten voor een Japandi tuin 

3. Japandi is… natuurlijke materialen, want daarin zijn zowel Japan als Scandinavië absolute uitblinkers

Japan en Scandinavië vullen elkaar mooi aan wat betreft kleurenpalet, zijn aan elkaar gewaagd wat betreft vormen, maar zijn absoluut twee handen op een buik wat betreft materiaal. Want voor zowel Japan als Scandinavië luidt het devies: natuurlijke materialen. 

Wie dus de stijl Japandi naar z’n achtertuin wil halen, investeert in natuurlijke materialen. Teakhout, bijvoorbeeld. En wat teakhout betreft ben je bij Dutch Garden aan het goede adres – wist  je dat onze naam ooit De Teakspecialist was? Zo verzot zijn we erop. Met een reden.

Die woeste aantrekkingskracht van teakhout en teakhouten tuinmeubelen is niet voor niets. 

Shop accessoires

Loungeset Flexx
Japandi

Een paar voordelen van teakhout opgesomd:

  • Teakhout is ijzersterk en tegen alle weersomstandigheden bestemd. Ze is niet bang voor regen, niet vies van wat extra zon en kan prima tegen een windstootje… Die redt zich wel, en dus kun een tuinmeubel van teakhout zonder zorgen het hele jaar buiten laten staan. 
  • Het oog wil ook wat, en ook wat dat betreft stellen teakhouten tuinmeubelen niet teleur: teakhout is leverbaar in verschillende kleuren en uitstralingen, waardoor er voor elke tuin wel een geschikt type teakhout te vinden is. 
  • Teakhout is de moeilijkste niet en kost weinig onderhoud. Mocht je je teak tuinmeubel toch willen oppoetsen dan zijn er goede onderhoudsproducten die doen wat ze beloven. 
  • Tot slot: teakhout is duurzaam, zeker als het een keurmerk als SVLK draagt, duurzaam geproduceerd teakhout gegarandeerd.

Japandi wil ik niet, maar jullie hulp wel!

Wil je je tuin niet omtoveren tot Japandi oord, maar verdient ze wèl een flinke opknapbeurt? We helpen je graag. Wat dacht je van onze service Terrasadvies op locatie? Dan komen we bij je thuis om samen een plan te smeden voor het terras van je dromen. Van terrasoverkappingen tot meubelen en aankleding. Uiteraard helemaal naar jouw smaak en volgens jouw wensen. Zien we je snel?

Japandi

5 keer loungesets voor in een Japandi tuin 

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.