Grote Tuin Inrichten
Caneline

2. Japandi is… een rustig kleurenpalet uit Scandinavië met misschien een stemmig kleuraccent op z’n Japans, zoals donkerblauw

Japandi flirt met vijftig tinten beige en soms een stemmige donkere kleur bij wijze van accent. Zolang het maar mooie, subtiele combinaties zijn die samen zen spellen, zit je goed. Letterlijk. Want in een tuin waar Japandi het woord heeft, is het stil, een oase van rust waar je heerlijk tot jezelf komt, dat is het idee. 

Neem loungeset James van Wolf Wood, en dan met name de kleuren waaruit je kunt kiezen voor de stof van de kussens. Bíjna fifty shades of beige maar ook een stemmige donkere kleur en natuurlijke groentinten. Dus, resumé: natuurlijke tinten, natuurlijke vormen. Én natuurlijke materialen – komen we zo op. 

Onze favorieten voor een Japandi tuin 

Loungeset Flexx
Japandi

Een paar voordelen van teakhout opgesomd:

  • Teakhout is ijzersterk en tegen alle weersomstandigheden bestemd. Ze is niet bang voor regen, niet vies van wat extra zon en kan prima tegen een windstootje… Die redt zich wel, en dus kun een tuinmeubel van teakhout zonder zorgen het hele jaar buiten laten staan. 
  • Het oog wil ook wat, en ook wat dat betreft stellen teakhouten tuinmeubelen niet teleur: teakhout is leverbaar in verschillende kleuren en uitstralingen, waardoor er voor elke tuin wel een geschikt type teakhout te vinden is. 
  • Teakhout is de moeilijkste niet en kost weinig onderhoud. Mocht je je teak tuinmeubel toch willen oppoetsen dan zijn er goede onderhoudsproducten die doen wat ze beloven. 
  • Tot slot: teakhout is duurzaam, zeker als het een keurmerk als SVLK draagt, duurzaam geproduceerd teakhout gegarandeerd.
Japandi

5 keer loungesets voor in een Japandi tuin