TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING
Trees For AllFSCTrustmark
0
TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING

Altijd op vakantie met een mediterraanse tuin

Een tuin met Italiaanse (of Franse) allure

Een mediterraanse tuin heeft om te beginnen een paar typische karaktertrekken. Geef je die een eervol podium in je tuin dan zul je zien: zowaar, net Toscane! En, vooruit, voor de Francofiel: ha, net de Provence. Denk aan verschillende terrassen, ronde vormen en asymmetrische lijnen. Denk aan (grote) potten, liefst van terracotta, en aan tuinkleden en kussens in verschillende maten en kleuren voor een vrolijk, speels effect. Denk aan grove materialen en zachte tinten gecombineerd met lavendelblauw, olijfgroen en okergeel. Wie een beetje durft, verft z’n tuinmuur in een van die laatstgenoemde kleuren, da’s pas Rivièra chic.

SUNS Palmoli parasol voor jouw Mediterraanse tuin
Daybed Lounge voor een Mediterraanse tuin

Lounge, lounge en nog ’ns lounge

Een fatsoenlijke mediterraanse tuin heeft genoeg gelegenheid om te verpozen. Immers, we wanen ons op vakantie aan de Middellandse Zee. In het gunstigste geval flaneer je langs je lavendelblauwe tuinmuur en tussen de terracottapotten met exotische planten door naar een stel comfortabele ligbedden op het zuiden, bekleed met ligbedkussens of loungekussens in mediterraanse aardetinten (lavendelblauw, olijfgroen en okergeel tellen wederom zeker mee). Een bijzettafeltje waarop je je cappuccino of glas wijn zet, komt het Frans-Italiaanse decor zonder twijfel ten goede.

Musthaves

Voor op het terras: houten tuintegels en steenschotten

We tipten al even de terrassen als smaakmakers voor een geslaagde mediterraanse tuin. Wie goed wil uitpakken, realiseert een verhoogd terras (of twee). Een terrasoverkapping waartegen je wat groen laat groeien, is een pico bello idee. Een stijlvolle terrasvloer helpt ook een handje mee. Houten tuintegels staan in dit geval voor instant strandgevoel, maar steenschotten (schotten die in steenfabrieken worden gebruikt om bakstenen op te laten afkoelen) doen met hun natuurlijke verweerde uiterlijk ook bijzonder Rivièra aan. Nu nog wat zand…

Shop terrasoverkapping

De Emu MOM tuinstoel creëert een Mediterraans sfeertje

Haal de vakantie naar je tuin

Mediterraanse tuinaccessoires

Meer tuininspiratie

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.