TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING
Trees For AllFSCTrustmark
0
TOT 9 JANUARI IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN WEGENS UITBREIDING

Hoe vind ik de juiste tuintafel?

Hoe vind ik de juiste tuintafel?

Een tuintafel, een must have in iedere tuin en op ieder balkon. Heerlijk met de warme zomerdag buiten tafelen met vrienden of familie. Echter is een keuze maken niet zo snel gedaan. We helpen je graag in het maken van een keuze! Bekijk hiervoor onderstaande video of lees onderstaand blog!

 

 

Hoe kan ik mijn ruimte het beste benutten?

Wanneer je een tuintafel gaat aanschaffen begint je zoektocht eigenlijk al bij de ruimte die je in je tuin hebt voor een tafel. Het spreekt voor zich dat wanneer je een balkon hebt je kijkt naar andere tuintafels dan wanneer je een grote tuin tot je beschikking hebt. Het beste is om voordat je je zoektocht start naar je ideale tuintafel, om eerst de ruimte die je hebt op te meten en hiermee de zoektocht te beginnen. Hiermee is het verstandig om rekening te houden met de loopruimte die je prettig vind rond je tuintafel.  

 

Keuze tussen tuinstoelen en tuinbanken voor bij mijn tuintafel

Wanneer je een nieuwe tuintafel aanschaft komen er al snel ook tuinstoelen of misschien wel een tuinbank bij kijken. Wanneer je gaat kijken voor de ideale tuinstoelen is het handig om te onthouden dat je ongeveer 40cm nodig hebt om de stoel van de tafel te schuiven en om comfortabel aan tafel te kunnen zitten. Daarnaast heb je natuurlijk ook loopruimte nodig, de ruimte die hiervoor vrijgemaakt moet worden is ongeveer 75cm. Hierbij kun je jezelf afvragen of je het belangrijk vind dat mensen makkelijk achter je langs kunnen lopen als je zit, of dat je het niet erg vindt dat je nog een stukje moet aanschuiven.

Maar bij de aankoop van tuinstoelen gaat het niet alleen om het zitcomfort, maar ook om het opbergen en bewaren van de stoelen. Wil je ze makkelijk kunnen opbergen of juist het hele jaar door buiten laten staan? Hiervoor is de materiaalkeuze van belang. Wil je weten welke soorten tuinstoelen er zijn? Klik dan even hier!

Naast de keus voor tuinstoelen in verschillende materialen, kun je ook kiezen voor een tuinbank bij je tuintafel. Het voordeel van een tuinbank is dat je met gemak plek hebt voor meerdere personen. En je hoeft alleen maar rekening te houden de 40cm breedte van de tuinbank, omdat je een tuinbank niet zo snel verschuift. Hierdoor kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Voor onze collectie tuinbanken, klik hier!

Maar nu weer terug naar de tuintafel, wanneer je de keus gaat maken voor een tuintafel is het ook verstandig om te kijken naar de tafelpoot die erbij hoort. Zo kun je met een kruistafelpoot meer stoelen kwijt. Dit zie je ook vaker bij ovale of ronde tafels, hierdoor wordt de keus voor tuinstoelen sneller gemaakt. Bij langwerpige tafels kun je ook tuinstoelen aan de kopse kant kwijt. Tuintafels met een industriële look hebben vaak een tafelpoot met daaronder een balk waar je gemakkelijk je stoel aanschuiven en je voeten op de balk zetten.  

Hieronder is een voorbeeld te zien van de ruimte die je ongeveer nodig hebt voor tuintafel met tuinstoelen en een tuinbank. 

Wolfwood George set

 

Materiaalkeuze tuintafel

Een tuintafel is zo goed als het materiaal en de feeling die daarbij hoort. Je wilt voor kwaliteit gaan, maar het is daarbij, maar de vraag welk materiaal het beste bij je past. Zo is de keuze reuze, maar we hopen je wegwijs te kunnen maken in deze keuze.

Veel tuintafels worden van hout gemaakt, en dat is helemaal niet zo gek. Een houten tuintafel geeft een levendige uitstraling en is één van de meest duurzame keuzes. Bij het produceren van houten tuintafels worden er zo min mogelijk grondstoffen gebruikt. Bij de keus van een houten tafel is het wel van belang dat je weet waar die vandaan komt, het FSC-keurmerk helpt je met het maken van de juiste keuze! Voor onze collectie teakhouten tuinmeubelen tafels klik je hier!

Wil je zeker zijn van de kwaliteit van het materiaal? Lees je dan goed in over de merken en de daarbij behorende producten!

 

Design en look van een tuintafel

Design en materiaal gaan vaak samen. Zo zie je dat moderne tuintafels vaak uitgevoerd zijn in staal, aluminium of kunststoffen. Dit wordt dan vaak gecombineerd met een houten tuintafelblad. Het voordeel daarvan is dat de natuurlijke look van het product wordt behouden en dat een moderne tafel dan ook prima in een groene omgeving geplaatst kan worden.

De vorm van de tafel is hierbij ook bepalend. Zo kun je kiezen voor een rechthoekige tafel, waarbij je makkelijk je bankjes onder kan schuiven, of juist voor een ronde of ovale tafel voor een gezellige sfeer. De vorm van je tafel kun je tuin wat langer laten lijken of juist ruimtelijker, dus ook daarvoor geldt dat het goed is om na te gaan wat je met je tuinmeubelen wilt uitstralen.

Uiteindelijk is de uitstraling ook echt een kwestie van smaak. Zo kun je bijvoorbeeld aan leuke kleuren denken voor je tuintafel, of juist gewoon de natuurlijke kleur van het hout behouden. Kies je voor wit, dan kan dat ervoor zorgen dat je tuin of omgeving een stuk lichter aanvoelt, en daarmee ook ruimtelijker oogt. Kies je voor een donkere kleur, dan geef je je tuinmeubel strakke lijnen en een ietwat strakkere look. Voor elke look en design valt er natuurlijk wel wat te zeggen, dus bedenk vooral wat je zelf in je ruimte wilt uitstralen en hoe dat voor je aanvoelt.

James tuintafel en tuinset

Een mooi voorbeeld van een teakhouten tuintafel is de James tuintafel. De serie kent ook zijn eigen tuinbank en stoelen.

 

Kwaliteit en duurzaamheid bij tuinmeubelen

Voor alles wat we doen, kiezen we voor kwaliteit en duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de klant. Daarom geven we je altijd graag mee om te kijken naar de kwaliteit van service en producten van een aanbieder. Kies iets, waarvan je weet dat je hem langdurig kan gebruiken. Om de levensduur van je tuintafel zo lang mogelijk te maken, is het verstandig om het te onderhouden, kijk hiervoor even op de pagina tuinmeubel onderhoud. Ook daarvoor geldt namelijk; goed voor het milieu en goed voor het product. 

 

Advies en hulp met kiezen van tuinmeubelen

Kom je er niet uit of wil je advies over welke tuinmeubelen er bij je past? We maken video’s van al onze producten en kunnen je ook op afstand helpen door een persoonlijke video op te sturen. We nemen graag de tijd voor je voor, tijdens en na de keuze van je tuintafel. Als je je keuze hebt gemaakt, komen we namelijk ook de tuintafel bezorgen en monteren we hem op de juiste plek! Samen met je gaan we voor de beste keuze.

 

 

 

 

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.