DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN
Trees For AllFSCTrustmark
0
DE MOOISTE COLLECTIE LUXE TUINMEUBELEN

Tuinmeubelen binnen zetten, afdekken of buiten laten staan?

Tuinmeubelen binnenzetten, afdekken of gewoon buiten laten staan?

Als je een nieuwe tuinset koopt, is het handig op een paar dingen te letten. Welke afmetingen moet de nieuwe tuinset zijn? Hoeveel zitplek wil ik? Welke materialen vind ik mooi, en hoe onderhoud ik die materialen het best? En dan: moet ik straks mijn tuinmeubelen eigenlijk binnenzetten, afdekken of kan ik ze gewoon het hele jaar buiten laten staan


Niet iedereen heeft de ruimte thuis om z’n tuinset na het seizoen binnen op te bergen. Gelukkig kunnen de meeste tuinmeubelen tegenwoordig prima buitenstaan, al dan niet met beschermhoes. Hieronder zullen we van een paar materialen toelichten bij welke bescherming ze gebaat zijn, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je tuinset.

Terrasoverkapping SUNS Maranza

Teak tuinmeubelen buiten laten staan of afdekken?

Als je voor teakhouten tuinmeubelen hebt gekozen, dan kunnen deze in principe het hele jaar buiten blijven staan. Teakhout is een hardhoutsoort dat zeer geschikt is voor tuinmeubelen en zelfs veel gebruikt wordt in de scheepsbouw. Teakhout is ontzettend goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Teak tuinmeubelen kun je het hele jaar met een gerust hart buiten laten staan. Storm? Geen zorgen: teak tuinmeubelen zijn zwaar en kunnen prima tegen een windstootje. Wel goed om te noteren: teak zal door weersinvloeden gaan vergrijzen. Vind je dit niet mooi, dan kun je het teakhout behandelen met een teak protector die ervoor zorgt dat de bruine houtkleur behouden wordt.  

Klik voor alle onderhoudsmiddelen

Aluminium tuinmeubelen beschermen

Aluminium wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt voor tuinmeubelen. En terecht. Aluminium tuinmeubelen kun je gerust het hele jaar buiten laten staan, aluminium roest namelijk niet. Aan aluminium tuinmeubelen heb je weinig onderhoud. In de collectie van SUNS wordt aluminium vaak gebruikt voor de frames in combinatie met teakhouten bladen. Om het aluminium extra te beschermen, is er vaak een dubbele poedercoat aangebracht. Deze coating zorgt ook nog eens voor een mooie matte afwerking.

 

Norden houten loungeset

5 keer jouw tuinmeubelen beschermen

Terrasoverkapping SUNS Maranza

Rope tuinmeubelen beschermen

Is er iets comfortabeler dan tuinmeubelen van rope? Rope wordt vaak van polyester gemaakt, eenmaal gespannen geeft het altijd nog een beetje mee, en precies dat maakt rope tuinmeubelen zo onweerstaanbaar comfortabel. Je hebt er eigenlijk geen kussens op nodig. Ook fijn: het touw van rope is kleurvast, wat betekent dat je rope tuinset niet snel verkleurt door bijvoorbeeld de zon. Rope tuinmeubelen drogen vrij snel en kunnen daarom de hele zomer prima buiten staan. Hoewel rope wat gevoelig is voor vlekken, heb je die er zo weer afgepoetst met wat water, milde zeep en een borsteltje. Winter in zicht? Dan doe je er goed aan je rope tuinmeubelen te beschermen. Zet ze binnen neer of onder een overkapping. Op die manier gaan ze nòg langer mee. 

Verkleuring van je kunststof tuinmeubelen tegengaan

Kunststof tuinmeubelen of tuinmeubelen die deels uit kunststof bestaan, zijn vaak gevoelig voor UV-stralen. Lees: de kleur vervaagt door de zon. De nieuwste kunststof tuinmeubelen zijn eigenlijk altijd UV-bestendig. Dat betekent dat de kunststof is voorzien van een speciale laag die verkleuring door de zon tegengaat en het proces van verkleuren afremt. Om de kleuren nog langer mooi te houden is het raadzaam om de tuinmeubelen gedurende de winter binnen te zetten of af te dekken met een beschermhoes.

Als je kiest voor een beschermhoes, let er dan op dat je de juiste maat koopt. Een te grote beschermhoes vangt veel wind waardoor ’ie makkelijker van de set afwaait. Twijfel je over de maten of voor welke hoes je het beste kan kiezen? Neem contact op, we helpen je graag.

Neem een virtueel kijkje bij ons

Benieuwd naar onze showroom? Neem alvast een digitaal kijkje! Navigeer met onderstaande pijlen naar binnen en bekijk hoe onze showroom eruit ziet.