De tuinkussen trends!

De lente is weer in zicht en dat betekent dat we met zijn alle het zonnetje weer op staan te wachten. De tuinmeubelen kunnen weer schoongemaakt worden en de tuinkussens kunnen weer van zolder. Zo ziet het er weer enig uit, of ben je toch toe aan een kleine verandering? Wat dacht je van andere tuinkussens? Dit kan net even het verschil maken.

 

Ook dit jaar hebben we weer met nieuwe trends te maken en dit geldt niet alleen voor de tuinmeubelen, maar natuurlijk ook voor de tuinkussens. Met tuinkussens geef je je tuinset net even de finishing touch en kun je ook veel sfeer en kleuraccenten aanbrengen.

 

Tuinkussens komen in alle kleuren!

Afgelopen jaar was duidelijk te zien dat kleur weer mag. Zowel in interieur als in de fashion was dit een opkomende trend en deze trend gaat zich dit jaar doorzetten ook naar de tuin en dan vooral de tuinkussens. Met tuinkussens kun je heel subtiel kleur aanbrengen in je tuin en dan is het aan je of je het graag bij één of meerdere kleuren houd.

 

Een van de populairste kleur trends in de tuin is die van groen en natuurlijke kleuren. De kleur groen gaat heel goed samen met natuurlijke materialen en kleuraccenten als wit en antraciet. Kortom tuinkussens in natuurlijke tinten passen bijna in elke tuin. Voor een rustige en stijlvolle tuin kun je kiezen voor tuinkussens zonder print en kan je denken aan kleuren als taupe, gebroken wit, grijs of donker groen. Kies je juist voor de stijl urban jungle en wil je meer groen toevoegen? Dan zijn tuinkussens met print in de juiste stijl een must have! Met tuinkussens met print zorg je voor wat extra levendigheid in de tuin, een klein kleuraccent in de vorm van bloemen (zowel in de tuin als verwerkt in het design van de tuinkussens) maakt het geheel helemaal af.

 

Tuinkussen-trend-natural Tuinkussen-trend-groen

 

Een andere kleur trend in tuinkussens is die van warme kleuren. Warme kleuren als donkerrood, terracotta, oranje en paars zijn kleuren die vorig jaar al veel terug te zien waren in accessoires voor in en om het huis. Dit jaar mag deze trend ook doorgezet worden naar de tuin en tuinsets. Stem jouw tuinkussens af op deze trend door voor warme tinten te kiezen.

 

Als laatste is de trend van pastelkleuren in tuinkussens nog steeds niet weg te denken. Pastelkleuren staan gelijk aan lente en zomer. Pastelkleuren doen het al jaren goed in de tuin en zorgen nog steeds voor een zomers gevoel. Wel is het zo dat er nog altijd heel voorzichtig wordt gekozen voor lichte kleuren als we het hebben over tuinkussens. Want op lichte kleuren zie je nou eenmaal snel vlekken. Met de nieuwste ontwikkelingen wat betreft tuinkussens hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Tegenwoordig zijn de meeste tuinkussens voorzien van een water- en vuilafstotende hoes waardoor vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn van de tuinkussens. Bij loungesets zijn de tuinkussens zelfs vaak uitgevoerd in een all weather versie. Een all weather tuinkussen kan prima de hele zomer buiten blijven liggen, ook als het soms een regent. Zo hoef je je een stuk minder zorgen te maken en kan je gerust kiezen voor lichte tuinkussens.

 

Tuinkussen-trend-warm Tuinkussen-trend-pastel

 

Tuinkussens komen in veel verschillende maten en soorten!

Tuinkussens bestaan er in allerlei maten en soorten. Ben je op zoek naar tuinkussens voor de juiste tuinstoel? Wil je graag een tuinkussen op maat hebben voor in de tuinbank of de loungeset? Of wil je de tuinset graag aanvullen met sier tuinkussens. Alles is mogelijk bij Dutch Garden!

Voor tuinkussens voor in de loungeset bieden we voornamelijk tuinkussens aan van Sunbrella. De tuinkussens van Sunbrella zijn niet alleen water en vuilafstotend, maar ook all weather proof wat betekent dat de kussens gerust heel de zomer buiten kunnen blijven liggen. Wil je meer weten over all weather tuinkussens bekijk dan eens deze blog.