Terrasadvies aan huis

Afgelopen juni zijn we gestart met het geven van professioneel terrasadvies aan huis. Deze nieuwe service werd gelukkig ontzettend leuk ontvangen en we hebben al wat mooie plannen mogen samenstellen voor gepersonaliseerd terrasadvies!  Tuinadvies Moodboard

 

Terrasadvies aan huis, het begin..

Afgelopen maand hebben we voor heel verschillende mensen en tuinen plannen mogen maken voor gepersonaliseerd terrasadvies aan huis. De een kwam binnen via een online aanvraag en de ander vanuit de showroom waar duidelijk werd dat er nog totaal geen idee was van wat past en mooi is. 

 

Om een goed beeld te krijgen van de wensen en persoonlijke smaak hebben we een korte vragenlijst opgesteld en deze thuis laten invullen door de mensen. Deze kregen wij terug per mail met hele leuke reacties. Alleen al het invullen van de lijst gaf al meer richting aan alle ideeën en wensen voor de tuin. 

 

Het was al een leerzaam traject om dit in te vullen! “ 

 

Na het ontvangen van de ingevulde vragenlijsten zijn we aan de slag gegaan met het maken van verschillende moodboards op basis van de stijlen die overeenkomen met de antwoorden van de vragenlijst. Dit is de eerste stap naar het persoonlijke terrasadvies. De uitkomsten van de vragenlijsten verschilde per persoon. Soms waren deze heel tegenstrijdig, soms verrassend en soms ook heel eensgezind, maar hier weten we altijd een mooie balans in te vinden!

 

Tuinadvies aan huis moodboard 2

 

En dan is het tijd om de tuin eens met eigen ogen te bekijken. We hebben bij enkele mensen een kijkje mogen nemen in eigen huis en tuin. We geven immers terrasadvies aan huis! We zijn gaan kijken en meten, maar nog belangrijker was het verhaal wat bij de tuin hoort. Al deze informatie bij elkaar zorgt bij ons voor ontzettend veel inspiratie en ideeën waar we mee aan de slag kunnen voor de persoonlijke adviesplannen! 

 

Gepersonaliseerd terrasadvies in de mailbox

Back in the office zijn we direct aan de slag gegaan met al onze ideeën op papier te zetten en in beeld proberen te vertalen. We hebben voor ieder terrasadvies steeds 2 of 3 verschillende plannen opgesteld op basis van verschillende stijlen en producten. Deze hebben we in een gepersonaliseerd plan verwerkt waarin we veel hebben gewerkt met beeldmateriaal en toelichtende teksten.

 

De Ovada tuintafel adviseren we te plaatsen op het terras waar op dit moment de loungeset staat. Je zit hier net wat rustiger, je hoort de weg minder en de eethoek grenst nu aan de deur waardoor het makkelijk wordt om heen en weer te lopen met eten, servies etc.. “ 

 

Tuinadvies indeling Tuinadvies intro

 

Implementatie

De tuin is bekeken, de voorstellen staan op papier, de prijslijst is bijgevoegd, de volgende stap kan gemaakt worden!

 

Na het ontvangen en bekijken van de persoonlijke plannen voor het terrasadvies hebben we een afspraak ingepland om alles bij ons in de showroom eens te bekijken en uitgebreid te testen. We zitten dan in de laatste fase waarin de beslissingen worden genomen. Nadat de keuze rond is gaat de gewenste samenstelling in bestelling en wordt alles netjes op de juiste plek gezet in de tuin, zodat het plaatje helemaal klopt!

 

Soms zijn de wensen zo groot dat het terrasadvies niet in een keer volledig uitgevoerd kan worden, dat is niet erg. We maken het plan zo compleet mogelijk dat er altijd op een  ander geschikt moment nog naar gekeken kan worden en verder opgepakt kan worden. 

 

Dutch Garden Logo

 

Always all the way!