Wat is het voordeel van all-weather kussens?

Je bent op zoek naar een nieuwe loungeset en de kussens zijn daar een groot onderdeel van. Veel van onze loungesets hebben, naast dat ze lekker zitten, ook nog eens het voordeel dat ze all-weather bestendig zijn. Iets waar wij veel vragen over krijgen, want hoewel de naam het al een beetje weggeeft, legt het ‘t voordeel nog niet per sé uit.

 

 

Laat je all-weather kussens gewoon buiten liggen

All-weather kussens zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en kunnen daarom gewoon buiten gelaten worden. De all weather kussen heeft een stof dat waterafstotend is, maar ook een vulling wat waterdoorlatend is. Dit maakt het zo makkelijk om je loungekussens te laten liggen als er regen wordt voorspeld of als je al een paar druppeltjes voelt vallen. De kussens zijn gemaakt van zogenaamde quick dry foam dat water direct door laat dankzij een open structuurvulling.  Aan de onderkant van het kussen zit vaak een soort meshdoek dat het water door laat druppen.

 

Waterafstotende stof van het loungekussen

Het kussen laat niet alleen water door, maar het heeft ook een waterafstotende stof. Zo is het ontzettend makkelijk om de kussens schoon te maken, maar ook even droog te vegen. Een extra voordeel aan de all-weather kussens is dan ook dat je geen beschermhoezen nodig hebt om je loungekussens te beschermen tegen het weer!