Buiten vloerkleden, ben jij al overtuigd van de trend?

Ken je dat, het wordt weer mooi weer, je gaat de tuin weer in en je kijkt om je heen. Je hebt het gevoel dat er wat mist. Wellicht heb je de tuin al opgeruimd en schoongemaakt, staat er al een mooie tuinset in de tuin en ben je ook voorzien van een loungehoek, maar toch mist er iets. Dat is waar buiten vloerkleden om de hoek komen kijken!

Ken je dat, het wordt weer mooi weer, je gaat de tuin weer in en je kijkt om je heen. Je hebt het gevoel dat er wat mist. Wellicht heb je de tuin al opgeruimd en schoongemaakt, staat er al een mooie tuinset in de tuin en ben je ook voorzien van een loungehoek, maar toch mist er iets. Dat is waar buiten vloerkleden om de hoek komen kijken!

Buiten-vloerkleed-Brita-Sweden 

Buiten vloerkleden? Ja het bestaat. Ondanks dat het al even bestaat zijn de meningen hier nog steeds een beetje over verdeeld. De een zal je voor gek verklaren en de ander vind het geweldig. Je zal mensen horen zeggen dat een vloerkleed niet buiten hoort of dat het niet praktisch is etc.. Maar niets is minder waar! Wij bij Dutch Garden zijn er in elk geval wel helemaal weg van! Buitenvloerkleden geven namelijk zo ontzettend veel mogelijkheden en kunnen een onwijs groot verschil maken in je tuin of op je balkon.

Een veelgehoorde reactie vanuit de mensen die de trend nog niet helemaal begrijpen is ‘een vloerkleed hoort niet buiten, een vloerkleed leg je binnen neer!’. Maar waarom zou je iets wat je wel binnen neerlegt niet buiten neerleggen? Denk eens aan de reden waarom je een vloerkleed hebt aangeschaft voor jouw interieur. Waarschijnlijk om jouw interieur op te vrolijken, meer warmte te geven of misschien wel kleur toe te voegen.

Tegenwoordig wordt de tuin steeds meer gezien als onderdeel van het huis. De woonkamer wordt ook wel bij de tuin of het terras getrokken dus waarom kunnen de bovengenoemde redenen niet ook een reden zijn om een vloerkleed buiten neer te leggen? Je voelt hem al aankomen, de meest gehoorde redenen voor het aanschaffen van een buiten vloerkleed zijn hetzelfde als die voor eentje binnen.

Met een buiten vloerkleed haal je meer warmte en sfeer naar je tuin. Je maakt hiermee de zithoek buiten als het ware af.

Een buiten vloerkleed heeft nog veel meer voordelen zo is een buitenvloerkleed ook ideaal als je geen groene vingers hebt en dus veel tegels in de tuin hebt liggen. Nou betekent tegels in de tuin niet meteen dat je geen groene vingers hebt maar wellicht kies je dan meer voor gemak? Anyway, als je voornamelijk tegels in je tuin hebt liggen kan een buiten vloerkleed een uitkomst zijn. Een buiten vloerkleed fleurt je tegels op, geeft kleur aan de tuin en niet geheel onbelangrijk het voelt een stuk fijner aan je blote voeten dan die harde tegels. Win win! 

Buiten-vloerkleed-inspiratie 

Daarnaast is een buiten vloerkleed ook erg makkelijk in onderhoud. De meeste buiten vloerkleden kan je met een gerust hart buiten laten liggen ook als het regent. Daar is het immers een buitenvloerkleed voor. Dat betekent ook dat de meeste buitenvloerkleden heel makkelijk schoon te maken zijn, want dat moet je eens in de zoveel tijd toch wel even doen. Er komt al snel zand en andere troep op te liggen. Je kan af en toe eens een bezem of (ja echt) zelfs een stofzuiger over je buiten vloerkleed halen maar een emmertje water of de tuinslang doet ook al wonderen.

Een laatste voordeel van buiten vloerkleden is dat je ze natuurlijk ook binnen kan gebruiken. Andersom is dan weer een minder goed idee. Je wil natuurlijk niet dat je hoogpolige vloerkleed zich volzuigt met regenwater en veranderd in een spons.

Ben je al overtuigd van het hebben van een buitenvloerkleed? Wij hebben al een aantal buiten vloerkleden voor je in de showroom gepresenteerd staan. Binnenkort wordt ons assortiment ook ruim aangevuld met buiten vloerkleden van o.a. Brafab en Brita Sweden. Houd onze website en social media pagina’s dus goed in de gaten!

Buiten-vloerkleden-inspiratie   Buiten-vloerkleden-inspiratie