Hoe vind ik de juiste tuintafel?

Een tuintafel is erg fijn om te hebben. Zeker met de warme (zon)dagen is het lekker om buiten te tafelen. Een keuze maken is echter niet zo snel gedaan. Wij helpen je graag met je keuze in tuintafels. Bekijk onze video en/of lees onze blog!

 

 

Hoe kan ik de ruimte van mijn tuin het best benutten met mijn tuinmeubelen?

Een tuintafel aanschaffen begint eigenlijk bij de ruimte die je ter beschikking hebt. Wil je een tafel voor op je balkon? Dan is een grote tafel misschien niet de meest ideale keuze, ook al heeft het nog zo’n mooie design. Kijk daarom naar hoeveel ruimte je hebt, pak er een meetlat bij of schat ongeveer in hoeveel centimeter je kan inleveren voor je tuinmeubelen. Vergeet daarbij ook niet je loopruimte!

 

Keuze tussen tuinstoelen en tuinbanken voor bij mijn tuintafel

Bij een tafel zet je er vaak stoelen bij en dan is het goed om in gedachten te houden dat je ongeveer 40cm nodig hebt om de stoel van de tafel af te schuiven en comfortabel aan de tafel te zitten. Je hebt ongeveer 75cm van de tafel af nodig om ook langs de stoelen te kunnen lopen. Vraag jezelf daarom af of je het belangrijk vindt of mensen achter je langs kunnen lopen als je eenmaal zit in de stoel of misschien vindt je het niet erg dat je ietsjes naar voren moet aanschuiven. Bedenk daarbij ook of je de stoelen makkelijk wil opbergen of buiten laat staan, daar kan materiaalkeuze je ook in bij helpen! Vind in onze catalogus de tuinstoelen die bij jouw tuintafel keuze passen!

 

Wolfwood George set

Om je een beeld te geven van hoeveel ruimte je nodig hebt, hebben wij de Wolfwood George tuintafel in beeld gebracht met James stoelen en een Wolfwood George tuinbank.

Je kan er voor kiezen om een tuinbank (zonder leuningen) bij je tafel te nemen. Het voordeel aan een tuinbank bij je tuintafel is dat je met gemak meerdere mensen kwijt kan, en dat je alleen rekening hoeft te houden met de 40cm. De tuinbank verschuif je toch niet zo snel, waardoor je de ruimte optimaal kan benutten. Wij hebben ook een groot assortiment aan tuinbanken, die kan je hier ook terugvinden!

Verder loont het ook om naar de tafelpoten van de tuintafel te kijken. Zo kan je bij een kruistafelpoot makkelijker je benen eromheen slaan, en kan je dus meer stoelen kwijt. Dit zie je vaak bij ovale of ronde tafels, waarbij je ook sneller voor tuinstoelen kiest. Bij langwerpige tafels kan je, als je wilt, ook stoelen aan de kopse kanten kwijt. Sommige tafels met een wat industriële look hebben een tafelpoot dat ook onderaan een balk heeft (zoals de foto hierboven). Je kan je stoel dan makkelijk aanschuiven en met je benen over de balk zetten of voor de kinderen op de balk zodat de benen niet bungelen!

 

Materiaalkeuze voor de tuintafel

Een tuintafel is zo goed als het materiaal en de feeling die daarbij hoort. Je wilt voor kwaliteit gaan, maar het is daarbij maar de vraag welk materiaal het beste bij jou past. Zo is de keuze reuze, en bij ons is dat ook het geval.

Veel tafels worden van hout gemaakt, en dat is ook niet zo gek. Een houten tafel geeft namelijk een levendige uitstraling. Het is één van de meest duurzame keuzes, omdat je investeert in het milieu. Je gebruikt namelijk zo min mogelijk grondstoffen. Het is daarbij wel goed om te weten waar je hout vandaan komt. Teakhout en Acaciahout zijn daarnaast beide een goede keuze als je voor houten tuinmeubelen met een lange levensduur kiest. Het doet daarnaast niets af van de look en feel.

James tuintafel en tuinset

Een mooi voorbeeld van een teakhouten tuintafel is de James tuintafel. De serie kent ook zijn eigen tuinbank en stoelen.

 

Wil je meer een industriële/moderne look en feel hebben? Dan kan je erover nadenken om voor aluminium, Roestvrij Staal (RVS) of kunststof te gaan. Veel tuintafels hebben een mix van materialen, dus vaak spreken van een onderstel die van RVS of aluminium is gemaakt. Het voordeel aan aluminium is dat het licht is en dat het praktisch onderhoudsvrij is. RVS roest niet, dus dat is een product wat je ook lekker makkelijk buiten kan laten staan. Kies je voor een kunststoffen tafel zoals een Matinique tuintafel van de complete tuinset, dan kan je ervan uitgaan dat het tafelblad makkelijk schoon te maken is.

Wil je zeker zijn van de kwaliteit van het materiaal? Dan loont het om je je in te lezen over de merken van het product. Zo schreven wij voor elk van ons merk een klein verhaal, die je ook bij de tuintafel terug kan lezen.

 

Design en look van tuintafel

Design en materiaal gaan vaak samen. Zo zie je dat moderne tuintafels vaak uitgevoerd zijn in staal, aluminium of kunststoffen. Dit wordt dan vaak gecombineerd met een houten tuintafelblad. Het voordeel daarvan is dat de natuurlijke look van het product wordt behouden en dat een moderne tafel dan ook prima in een groene omgeving geplaatst kan worden.

De vorm van de tafel is hierbij ook bepalend. Zo kan je kiezen voor een rechthoekige tafel, waarbij je makkelijk je bankjes onder kan schuiven, of juist voor een ronde/ovalen tafel voor een gezellige sfeer. De vorm van je tafel kan je tuin wat langer laten lijken of juist ruimtelijker, dus ook daarvoor geldt dat het goed is om na te gaan wat je met je tuinmeubelen wilt uitstralen.

Uiteindelijk is look ook echt een kwestie van smaak. Zo kan je bijvoorbeeld aan leuke kleuren denken voor je tuintafel, of juist gewoon de natuurlijke kleur van het hout behouden. Kies je voor wit, dan kan dat ervoor zorgen dat je tuin/omgeving een stuk lichter aanvoelt, en daarmee ook ruimtelijker oogt. Kies je voor een donkere kleur, dan geef je je tuinmeubel strakke lijnen en een ietwat strakkere look. Voor elke look en design valt er natuurlijk wel wat te zeggen, dus bedenk vooral wat je zelf in je ruimte wilt uitstralen en hoe dat voor jou aanvoelt.

 

Kwaliteit en duurzaamheid bij tuinmeubelen

Voor alles wat wij doen, kiezen wij voor kwaliteit en duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de klant. Daarom geven we je altijd graag mee om te kijken naar de kwaliteit van service en producten van een aanbieder. Kies iets, waarvan je weet dat je hem langdurig kan gebruiken. Om de levensduur van je tuintafel zo lang mogelijk te maken, is het verstandig om het te onderhouden met bijvoorbeeld producten van Golden Care. Ook daarvoor geldt namelijk; goed voor het milieu en goed voor het product/de klant.

 

Advies en hulp met kiezen van tuinmeubelen

Kom je er niet uit of wil je advies over welke tuinmeubelen er bij jou past? Wij maken video’s van al onze producten en kunnen je ook op afstand helpen door een persoonlijke video op te sturen. Wij nemen graag de tijd voor jou voor, tijdens en na de keuze van jouw tuintafel. Als je je keuze hebt gemaakt, komen wij namelijk ook de tuintafel bezorgen en monteren we hem op de juiste plek! Samen met jou gaan wij voor de beste keuze.