Trees For All & Dutch Garden!

 

 

Wij hebben de handen ineen geslagen samen met Trees for All! Trees for All is een stichting die de daad bij het woord voegt, die zich dagelijks inzetten met hart en ziel voor een groene en gezonde aarde. Het motto van Trees for All is dat bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen. Omdat wij als Dutch Garden voornamelijk gebruik maken van hout in onze collectie en daarbij al gebruik maken van verschillende keurmerken, namelijk het SVLK/V-legal certificaat, dit certificaat verbiedt het op de markt brengen van illegaal gekapt hout. Maar, omdat er natuurlijk wel bomen nodig zijn voor onze producten vinden wij dat we ook iets terug moeten doen voor de wereld.

 

Dit gedacht te hebben, kwam Trees for All op ons pad. Samen met deze stichting krijgen wij er nog een keurmerk bij. Onze samenwerking met Trees for All bestaat uit dat wij per jaar een zelf te bepalen bedrag doneren en dat daarbij onze klanten ook vrij zijn om bij hun aankoop ook te doneren. Hierin staat iedere klant ook vrij in het bedrag dat zij willen doneren, het motto is dan ook; elke boom telt! Daarnaast zijn bomen het middel tegen klimaatverandering. De missie van Trees for All is dan ook om wereldwijd nieuw bos te planten, maar ook om bestaande bossen te beschermen en te herstellen. Hiermee dragen wij, als Dutch Garden, bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Trees for All is opgericht in 1999 en hebben ondertussen 5 miljoen bomen en struiken geplant, 15 bossen beschermd en hersteld en daarbij ook nog eens 280 duizend ton vervuilde CO2 gecompenseerd! Kortom Trees for All is een stichting waar wij graag onderdeel van willen zijn om ervoor te zorgen dat dit alleen nog maar meer wordt!