Design tuinmeubelen, de nieuwe collectie van SUNS, Garden Teak en Wolfwood 

 

Nu de feestdagen weer voorbij zijn kijken we al met zijn allen uit naar de lente en komende zomer! De trends van dit jaar zijn al even bekend, maar nu komt dan ook echt alle nieuwe collectie binnen druppelen. Benieuwd naar de nieuwe collectie design tuinmeubelen en de verschillende merken in ons assortiment? We zetten de producten van de eerste merken alvast speciaal voor je op een rijtje!

 

Design tuinmeubelen van SUNS

SUNS is een design tuinmeubel merk die we al lagere tijd in ons assortiment mogen opnemen. Wij als Dutch Garden kunnen ook met trots zeggen dat we de grootste SUNS brandstore zijn van Nederland. Meer dan de helft van onze showroom wordt ieder jaar weer gevuld met de mooiste collectie design tuinmeubelen van SUNS. 

SUNS is een Nederlands tuinmeubel merk met design tuinmeubelen die net even afwijkt van alle standaard tuinmeubelen. SUNS werkt met materialen van hoogwaardige kwaliteit en ontwerpt hier ook naar. De design tuinmeubelen van SUNS zijn net even iets anders dan de gangbare tuinmeubelen in tuinmeubel land. Daarnaast kenmerkt SUNS zich ook door het oog voor detail wat heel goed terug te zien is in de verschillende ontwerpen.

SUNS categoriseert zijn collectie elk jaar in vier kleuren: Green, Grey en Red en Blue. Zo ook dit jaar, maar dit jaar heeft SUNS de vier kleuren uitgebreid met nog een Light en PET collectie. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken en maakt gebruik van verschillende materiaal combinaties. Alle design tuinmeubelen van SUNS zijn in een van de vier categorieën in te delen. Wij als Dutch Garden hebben een mooie selectie design tuinmeubelen van de vier kleuren in ons assortiment.   

Bekijk hier de hele SUNS collectie.

 

GREEN

De Green collectie is een collectie waarin voornamelijk gebruik gemaakt wordt van teakhout in combinatie met aluminium. In deze lijn designmeubelen zien we de trend van plateau loungesets heel duidelijk terug. Hierbij is voornamelijk gebruik gemaakt van top kwaliteit teakhout, al dan niet in combinatie met aluminium. Een voorbeeld uit deze nieuwe collectie design tuinmeubelen is de Kota loungeset. Deze loungeset bestaat uit een aluminium frame met teakhouten oppervlaktes. Door het prachtige design lijkt de set net een stukje boven de grond te zweven. 

 

 

GREY

De Grey collectie is een collectie die zich volledig overgeeft aan de trend van Rope. In de Grey collectie wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van rope en eucalyptus hout voor de design tuinmeubelen. Deze materialen behoorde al tot de tuinmeubel trends, maar zal ook nog terug komen. Een goed voorbeeld van deze collectie design tuinmeubelen is de Nappa tuinstoel. De arm- en rugleuning bestaat uit gevlochten Rope. Door het gebruik van verschillende kleuren en patronen heeft SUNS deze collectie weer een echte boost gegeven.

 

 

 

LIGHT

De Light collectie is een collectie design buitenlampen die zich richt op de trend van duurzaamheid en milieubewust leven. Deze design buitenverlichting werkt op zonne-energie en laden zichzelf dus op gedurende de dag, zodat je s' avonds toch nog gezellig buiten kunt zitten. SUNS biedt de verlichting in veel verschillende maten en vormen aan. Zo vind je altijd wel een mooie lamp die goed bij je tuin en stijl past. De Kate buitenlamp is een goed voorbeeld van de buitenverlichting van SUNS. De design lampen kunnen zowel op de tuintafel worden gezet als opgehangen worden aan een van de speciaal ontworpen standaarden.  

 

 

MARANZA 

De Maranza collectie is een collectie design terrasoverkappingen die zich richt op gemak en duurzame materialen waarin aluminium en textieleen in terug komen. Een van de nieuwste design tuinmeubelen, of eigenlijk tuin accessoires, is de Maranza. Dit is een terrasoverkapping van aluminium die eenvoudig op te bouwen is en waaronder je zowel droog zit als van het zonnetje kan genieten door de draaibare shutters. 

 

 

Wil je meer te weten komen over SUNS? Bekijk dan eens de merkpagina van SUNS.

 

Design tuinmeubelen van Garden Teak

Dutch Garden is de exclusieve dealer van Garden Teak en daar zijn we trots op. Garden Teak hebben we al jaren in ons assortiment zitten en speelt elk jaar weer op zijn eigen manier in op de trends. Garden Teak werkt vooral, zoals de naam al doet vermoeden, met gecertificeerd teakhout. Garden Teak haalt al jaren zijn inspiratie (en ook meubelen) uit Indonesië. Dit is goed terug te zien in de sierlijke vormen bij de design tuinmeubelen.

 

De design tuinmeubelen van Garden Teak zijn vervaardigd uit A-kwaliteit teakhout met het FSC keurmerk. Naast het FSC keurmerk beschikt Garden Teak ook over het SLVK-certificaat. Waar staat het SLVK-certificaat precies voor? SVLK-certificaat is een totstandkoming tussen Europa en Indonesië na aandringen van Green Peace en Friends of the Earth. Het SVLK heeft een legaliteitsverklaring opgesteld. Door deze legaliteitsverklaring te ondertekenen verklaart de leverancier dat zijn hout legaal is ingekocht. De leverancier ontvangt hiervoor een certificaat en zorgt voor duurzaam bosbeheer. De design tuinmeubelen van Garden Teak zijn dus in verschillende opzichten allemaal duurzaam. Net als veel andere merken zorgt ook Garden Teak ervoor dat de verschillende design tuinmeubelen goed met elkaar te combineren zijn wat zorgt voor unieke samenstellingen.

 

Ga je voor een klassieke look of houd je van sierlijke vormen en is duurzaamheid belangrijk voor jou? Dan is Garden Teak echt iets voor jou. Ook dit jaar bestaat de collectie van Garden Teak weer uit voornamelijk teakhouten design tuinmeubelen en is er keuze uit een strakke loungeset zoals de Day Lounge of de traditionele Indonesische stationsbanken met diepe zit. Deze stationsbanken zorgen voor een exotische en relaxte look die heel goed past in de boho trend die al even aanhoudt.

 

Wil je meer te weten komen over Garden Teak? Bekijk dan eens de merkpagina van Garden Teak.

 

Design tuinmeubelen van Wolfwood

Net als Garden Teak zijn we als Dutch Garden ook de exclusieve dealer van het Nederlandse merk Wolfwood. De collectie design tuinmeubelen van Wolfwood zijn bijzonder en exclusief. In tegenstelling tot het exotische van Garden Teak wordt Wolfwood juist geïnspireerd door de scandinavische lookandfeel en dat is ook goed terug te zien in de collectie design tuinmeubelen van Wolfwood. De design tuinmeubelen hebben een clean design, luxe uitstraling en dus niet te veel poespas.

 

Wolfwood maakt gebruik van hoogwaardig kwaliteit materialen zo zijn alle design tuinmeubelen vervaardigd van A-kwaliteit teakhout met het FSC keurmerk, hoogwaardig aluminium en handgeweven vlechtwerk. Net als Garden Teak beschikt ook Wolfwood over het SLVK-certificaat en zijn ook de design tuinmeubelen van Wolfwood in meerdere opzichten duurzaam. De design tuinmeubelen van Wolfwood worden zo ontworpen dat deze goed te combineren zijn met de andere Wolfwood tuinmeubelen. Zo kunt u eenvoudig een diningset en loungeset combineren in dezelfde stijl wat zorgt voor eenheid in de tuin.

 

Wolfwood ontwerpt elk jaar weer nieuwe design tuinmeubelen die goed aansluiten op eerdere collecties, maar ook zeker op de nieuwe trends. Voor de collectie van 2020 heeft Wolfwood o.a. de Durban serie uitgebreid met de Durban loungestoel. Dit is een prachtige teakhouten loungestoel met een ovale vormen. Om nog even te zorgen voor een extra zomers gevoel lijken de vlakken haast de vorm te hebben van een surfplank, net als het blad van de Durban tuintafel! Een design tafel als deze vind je niet snel ergens anders en dat is dan ook precies waarom wij hier zo’n fan van zijn! De tafel heeft een unieke vorm en is ontzettend makkelijk te combineren met verschillende tuinstoelen waardoor je de tuinset helemaal eigen kan maken.

 

 

 

 

 

Wil je meer te weten komen over Wolfwood? Bekijk dan eens de merkpagina van Wolfwood.

De nieuwe collectie blijft maar binnen druppelen en dat is maar goed ook met dit extreem mooie weer voor de tijd van het jaar! Heb je al inspiratie gehaald uit de nieuwe producten van de eerste merken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Volgende week bespreken wij de rest van de nieuwe collectie van o.a. Apple Bee, Brafab, Bryck en HOUE.